Szakmai napot tartott október közepén a Radio Sales House Kft. a Magyar Rádió Márványtermében. Friss, exkluzív kutatási eredmények és a portfólióba tartozó rádiók bemutatkozásai hangzottak el.

A Magyar Rádió Márványtermében és egyéb ikonikus rádiós helyszíneken zajlott a Nagy Rádió Nap 2018 október közepén, amelyet a rádiós kereskedőház a Radio Sales House Kft. szervezett üzleti partnerei részére. A szakmai nap célja egy, az Inspira Media Research által készített rádiós imázs-kutatás eredményeinek bemutatása, és a kereskedőház portfóliójába tartozó rádiók bemutatkozása volt.

A szakmai előadásokon szó volt az idén indult új rádiós hallgatottságmérés módszertani hátteréről, a rádió mint marketingeszköz hatékonyságáról és arról, hogy még mindig mennyire szeretik az emberek a rádiót. Bemutattak esettanulmányokat és egyedi rádiós marketing megoldásokat is.

A rádió reggel felpörget, este kikapcsolódást nyújt

Az Inspira Research 2018 szeptemberében egy komplex, hiánypótló kutatást végzett a rádió mint médiatípus lakossági és üzleti döntéshozói megítéléséről. A kutatás módszere fókuszcsoportos és kvantitatív nagymintás személyes országos reprezentatív lakossági felmérés, valamint egyéni mélyinterjús és kvantitatív online üzleti felmérés volt.

Legfontosabb megállapításai, amelyeket a konferencia résztvevői csak megerősíteni tudtak, hogy a rádiót egész nap, mindenhol, mindenféle eszközön hallgatják az emberek.

A rádió egész nap jelen van a hallgatók életében

A lakosság és az üzleti döntéshozók az alábbi időszakokban biztosan a rádiót hallgatják:

  • Reggel- szinte kizárólagos médiafogyasztási platform a rádiózás az autóban
  • Napközben - sok munkahelyen napközben is egyedüli információforrás a rádió
  • Nap végén - a munkából hazafele ismét ráhangolódnak a kedvenc adóikra

A rádió stabilan az életünk része marad

A kutatásban résztvevők szerint az elmúlt 3 évben nem csökkentették a rádiózásra fordított idejüket (66%), és ezen a jövőben sem akarnak változtatni (82%). Ebben a tekintetben a médiatípusok között a legnagyobb stabilitása a rádiónak van.

A rádió örök, tradicionális és klasszikus

A rádióhallgatók számára a rádiózás klasszikus és tradicionális értéket képvisel, biztonságot és stabilitást sugároz. Segít a hallgatóknak kikapcsolódni és kiszakadni a mindennapi mókuskerékből. Változatos élmény nyújt a különböző műsorok, zenei stílusok, műfajok által.

A rádió népszerű, a hallgatók szívesen kötődnek egy-egy csatornához, ezáltal a rádió-márkák magas szintű fogyasztói „bevonódást” tudnak elérni.

Az üzleti döntéshozók szerint a rádió egyik legfontosabb előnye, hogy széles elérést biztosít, jól targetálható médium, és a szakosodott zenei összeállításokkal különböző korosztályokat szólít meg.

A rádió a leghitelesebb médium

A hallgatók számára a rádió elsődleges hírforrás (közlekedés, időjárás, stb.), könnyed kikapcsolódást biztosít, és hozzájárul ahhoz, hogy komolyabb témákban is elmélyülhessenek („A rádió beszélget veled, míg a TV csak beszél hozzád”).

A kutatásban megkérdezettek csupán 5%-a nevezte meg a rádiót a legzavaróbb/legidegesítőbb reklámokat sugárzó médiatípusnak, és csupán 8%-uk számára a rádió az a médiatípus, amin mindenképpen próbálja elkerülni a hirdetéseket.

Erős a szinergia a rádió és más médiatípus között

A lakossági és az üzleti kutatásból az is kiderült, hogy a rádiónak erős az együtthatása a televízióval és az online médiával.

A konferenciát követően sok pozitív visszajelzés érkezett cégünkhöz, amely alapján úgy gondoljuk, hogy szükség van ilyen szakmai napokra, ahol elsősorban szakmai kérdéseket tárgyalunk. Mindez megerősít bennünket abban, hogy jó úton járunk azzal a törekvésünkkel, hogy minél megalapozottabb és hitelesebb kutatási információkra alapozzuk marketingtámogató munkánkat, mint rádiós reklám-értékesítési kereskedőház. Reméljük, hamarosan ismét vendégül láthatjuk partnereinket hasonló rendezvényen!

– mondta Hanák Tamás, az RSH ügyvezető igazgatója.

A Facebook ismét lecsapott

2 napja

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője a közösségi portál nemzetbiztonsági kockázatára hívta fel a figyelmet, hisz előbb ´56-os eseményükkel kapcsolatos eseményüket törölte, majd elérhetetlenné tette az oldalt.