2011. szeptember 06.

A reálhozamban tobzódott a média

Nem meglepő módon a devizahitelről és a reálhozamról szóltak a nyári hónapokban a magyarországi hírek - derül ki a MediaMetrix elemzéséből.

Nem meglepő módon a devizahitelről és a reálhozamról szóltak a nyári hónapokban a magyarországi hírek - derül ki a MediaMetrix elemzéséből. A nyugdíjpénztári kifizetésekkel több cikkben foglalkoztak a szerkesztők, ám a devizahitelesek gondjainak és a svájci frank szárnyalásának átlagosan nagyobb terjedelmű írásokat szenteltek.

A nyári "uborkaszezonban" nem sok dolog térítette el a szerkesztők figyelmét az olyan húsbavágó kérdésekről, mint amilyen a devizahitelesek helyzete vagy a nyugdíjpénztári kifizetések. A szerkesztők a "reálhozam" szóösszetételt ennek megfelelően 2560 esetben használták címadáshoz, míg a svájci frank szárnyalása nyomán 920 címbe került bele a "devizahitel" szó - derül ki a MediaMetrix adataiból. A szolgáltatást szeptemberben indította el nyilvánosan az LA Communications. A felhőalapú médiaelemző rendszer az IMEDIA médiafigyelő adatain alapul.

Nyugdíj ügyileg kiemelt időszak volt a médiában a pénztári vagyonátadás időszaka. Július végén a Selmeczi Gabriella fideszes politikus és a Stabilitás Pénztárszövetség közötti pengeváltás közel 380 publikációt eredményezett mindössze 4 nap leforgása alatt. A devizás téma csúcsidőszaka valamivel korábban, június végén volt, ekkor fogadták el a devizahitelesek megmentéséről szóló törvénycsomagot, ami 5 nap alatt 109 olyan publikációt eredményezett, aminek a címében szerepelt a "devizahitel" szó.

Ha nem az adott témában született publikációk számát, hanem az anyagok terjedelmét vizsgáljuk, akkor már a devizehitelesek ügye áll a toplista élén. A reálhozammal foglalkozó megjelenések karakterszáma 7,43 millió volt idén, ami publikációnként átlagosan 2994 karaktert jelent, viszont devizahitel témában összesen 2,88 millió karaktert jelentettek meg a médiumok, ami publikációnkénti átlagosan 3114 karakter.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.