2014. január 22.

A rendszeres tévés szereplés hozhatja a legnagyobb ismertséget

A heti gyakoriságú képernyős megjelenés hatása még évekig tarthat, egy-egy szereplés azonban nem feltétlenül hoz áttörést.

A heti gyakoriságú képernyős megjelenés hatása még évekig tarthat, egy-egy szereplés azonban nem feltétlenül hoz áttörést.

A GfK Hungária nyolcadik éve kutatja a hazai és külföldi hírességek ismertségét, megítélését a GfK Sztár Monitor vizsgálat keretében, amelynek eredményei rendszerint azt támasztják alá, hogy a legnagyobb ismertséget egyértelműen a rendszeres televíziós szereplés biztosítja a közélet szereplői számára.

A színészvilágból hozva példákat érdemes kiemelni például a jelenleg a Vígszínház művészeként tevékenykedő Stohl András szinte teljes körű (96 százalékos) ismertségét a hazai internetezők körében, amely annak ellenére töretlen, hogy a színművész már néhány éve nem szerepel napi rendszerességgel a képernyőn. Hasonlóan magas ismertséggel büszkélkedhet a szintén a Víg társulatához tartozó Kern András is, aki – hasonlóan Stohl-hoz – már néhány éve nem szerepel rendszeresen a számára is rendkívüli, színházon kívüli ismertséget hozó Heti Hetesben.

Szintén említésre méltó Alföldi Róbert hasonlóan széles körű (95 százalékos) ismertsége, amely ugyan már a színész-rendező első rendszeres televíziós szereplése, az RTL Klub Reggeli című műsorának vezetése kapcsán is tetten érhető volt, azonban valójában a 2013-as X-Faktorban való szerepléssel teljesedett ki.

Ezzel szemben például a Nemzeti Színház fiatal színésznője, Tompos Kátya – aki ugyan az István, a király rockopera jubileumi bemutatója kapcsán alkalmanként látható volt a televízióban - csupán a válaszadók harmada számára ismerős.