2011. március 11.

A románokkal vizsgálja a ValóVilágot az NMHH

A Cool TV BeleValóVilág című műsorával kapcsolatban merültek fel problémák. A Médiatanács tájékoztatta a román médiahatóságot.

A Cool TV BeleValóVilág című műsorával kapcsolatban merültek fel problémák. A Médiatanács tájékoztatta a román médiahatóságot.

Gyakorlatban is megmutatkozott a régiós médiahatósági együttműködés: a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ugyanis arra figyelmeztette a román médiahatóságot, hogy a szomszédos ország joghatósága alatt működő CoolTV-n futó BeleValóVilág egyes adásai szembekerülhettek a román rendelkezésekkel.

Az NMHH monitoringja keretében 2010 novembere óta vizsgálja a műsort. A román médiahatósággal fennálló egyezség szerint figyelmeztetik a másik felet, ha törvénysértést tapasztalnak. A Médiatanács most azt jelezte, hogy a szerkesztők a közönség soraiban olyan kisgyereket mutattak, akit életkora miatt a román törvények alapján nem lehetett volna szerepeltetni a késő esti idősávban.

Az NMHH közleménye hozzátette: "Téves az az állítás, mely szerint a Médiatanács kiskapukat kihasználva igyekezne szankcionálni azokat a külföldön letelepedett médiatartalom-szolgáltatókat, melyek a Cool TV-hez hasonlóan műsoraikat elsősorban magyar területre sugározzák és magyar közönségnek szóló tartalommal. A más tagállamban letelepedett médiatartalom-szolgáltatóval szemben jogmegkerülés esetén lefolytatható eljárásra, melyet az audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló uniós irányelv rögzít, a magyar hatóságnak is lehetősége van, hasonlóan azokhoz a tagállamokhoz, amelyek hazai jogrendszerükbe átültették az irányelv ezen rendelkezéseit".

Ismét cégfelvásárlásra készül az Est Media

14 órája

Indikatív vételi szándéknyilatkozatot tett az Est Media Nyrt. a biztonságtechnológiai és kriminalisztikai megoldásokkal foglalkozó Communication Technologies Kft. többségi üzletrészére.