2010. szeptember 07.

A sajtó halálgyára

A második világháború óta nem öltek meg annyi újságírót fegyveres konfliktusban, mint a hét éve tartó iraki összecsapásokban.

A második világháború óta nem öltek meg annyi újságírót fegyveres konfliktusban, mint a hét éve tartó iraki összecsapásokban.

A Riporterek Határok Nélkül (RSF) adatai szerint 172 újságíró vesztette életét az amerikai invázió kezdete óta Irakban, de további 58 gyilkosság is a sajtónak vagy azzal dolgozók életét oltotta ki. A legutóbbi áldozat az állami al-Irakija tévé egyik munkatársa, akit ma reggel lőttek le Bagdad keleti részén.

A szervezet megemlíti most publikált jelentésében: az amerikai beavatkozás ugyan véget vetett az elnyomó Szaddam-rezsimnek, így lehetővé tette, hogy fejlődésnek induljon az iraki média, ám a háború és az erőszak ezt követő éveinek halál-mérlege elborzasztó. Itt jegyezik meg: kilencvennél több újságírót raboltak el a zavaros belső viszonyokkal küzdő államban, közülük 32-t meg is öltek. Az amerikai és az iraki hatóságok is előszeretettel akadályozták a médiamunkások működését azzal az indokkal, hogy a lázadókkal működnek együtt.

 

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

5 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.