Melléklet a Médiapiac éves konferenciájáról, interjú a Nők Lapja ikonikus szerzőivel, valamint Sváby Andrással és Szebeni Andrással. Riport Erdélyből, a tűzhely melegét őrző családanyákról, de körüljártuk a pénz marketingjének témakörét, az adatot mint újfajta erőforrást és összeszedtük kommunikációs szakma legtöbbet emlegetett változásait is.

Pataki Ági a sikeres magyar nő egyik prototípusa, aki mindig jókor és jól váltott szakmát és életet. Ő az a nő, aki nem megtalálta, hanem felépítette önmagát. Címlapinterjúnkban ennek folyamatáról is beszélt.

Egyedül művészeti eljárással készül a legismertebb tömegtermék, ami ráadásul gazdaságos is. Magyarországon található a legrégebbi bankjegy nyomda, ahol a magyar papírpénzt, és olykor más országok pénzét is nyomják. Pataki Tibor, a Magyar Nemzeti Bank Készpénzlogisztikai igazgatója beavat minket a forint titkaiba.

Az adatot, mint újfajta erőforrás mint a hatalom legfontosabb eszközét igyekeztünk körüljárni Dr. Kulcsár Zoltán adatvédelmi szakértővel. A cikk során érintettük a rendelhető DNS-es teszteket, a bankkártyás fizetés során történő visszaéléseket és a közösségi oldalak adatvédelmét is.

A Nők Lapja ikonikus szerzői (Fotó: Valuska Gábor)
A Nők Lapja ikonikus szerzői (Fotó: Valuska Gábor)

Több évtizedes újságíró-karrierjük alatt számtalan történet formálódott a kezük alatt, pedig a sajátjuk is megér egy mesét. A Nők Lapja ikonikus újságírói, így Schäffer Erzsébet, Szegő András és V. Kulcsár Ildikó mesélnek életről és szakmáról.

Sváby András (Fotó: Soós Bertalan)
Sváby András (Fotó: Soós Bertalan)

Rodolfo azt mondta, hogy csak a kezét figyeljék. Én azt mondom, csak a műsorainkat

– mondja Sváby András, akit adásról adásra az hajt, hogy elkészítsék minden idők legjobb Heti Naplóját. Valamit jól csinálhat, ha politikai pártállástól függetlenül folyamatosan támadják.

Mozgalmasan indult az év a kommunikációs szakmában. Több ismert vállalat vágott bele az arculatváltásba, de néhány hosszú múltra visszatekintő együttműködés is lezárult. Összeszedtük a legtöbbet emlegetett változásokat.

Szebeni András (Fotó: Valuska Gábor)
Szebeni András (Fotó: Valuska Gábor)

Magyarországon az egész hatalmi mechanizmus arról szól, hogy senkik utasítanak és rúgnak ki valakiket. Ez alól a művészet sem kivétel

– mondja Szebeni András, az egyik legsikeresebb kortárs magyar fotográfus, aki beszélt kalandos életútjáról, albumairól és kiállításairól is.

Tradicionális kapcsolatokban élnek, létrehoztak egy férfimentes közösséget, és marketing célú egyesületbe tömörültek női vállalkozók Erdélyben. Azzal mennek a piacra, amiben jók, mert kellően paragmatikusan gondolkoznak ahhoz, hogy ne az álmaikat kergessék. Asszonymarketing: riport Erdélyből, a tűzhely melegét őrző családanyákról.

A Médiapiac 2019/3. száma már az újságárusoknál. A lapra itt fizethet elő, illetve ezeken a standokon veheti meg.