A nyári időszakban nem csak a hűsölni vágyók, de a microstock iparág is kiköltözik a tengerpartra. A legjellemzőbb képek ebben az időszakban a nyári pihenésről, a természetről és a napfényes tengerpartról készülnek. Minden egyes nyári hangulatot visszaidéző microstock fotó létrejötte lehetőséget kínál a nyári életstílushoz illeszkedő márkák és termékek számára, hogy a világ bármelyik pontján megismerhessék őket a felhasználók.

Javában tombol a nyár, és a kánikula idején az emberek legszívesebben vízparton töltik a szabadidejüket. Ránk, magyarokra is jellemző, hogy szeretünk vízpartokon pihenni, tengerpartra menni nyaralni, és ott átvészelni a nyár legmelegebb napjait. Ebben az időszakban a jól működő márkák, és a különböző tartalomszolgáltatók is nyári köntösbe öltöztetik magukat: nyári témájú reklámokkal igyekeznek megnyerni közönségüket, miközben nyárra vonatkozó tartalmakat osztanak meg és egészében véve, az időszaknak megfelelő „nyári” kommunikációt folytatnak.

 

 

Ezt a tendenciát a microstock iparág is követi. Ilyenkor megsokszorozódnak a nyár témájú, a tengerparton készített képek letöltései, hiszen a különböző szerkesztők és a reklámokat tervező grafikusok a világ minden tájáról ezeket a képeket használva illusztrálják munkáikat. A világelső microstock fotós, Andrea Piacquadio is követi munkájával ezt a trendet, így lehet, hogy az ő nyári témájú képeivel Budapest egyik legnépszerűbb plázájában is találkozhatunk.

„Ilyenkor a legjellemzőbb képek a nyaralásról, a pihenésről és az ezer színben pompázó természetről szólnak, ezért ebben az időszakban többnyire én is ilyen képeket készítek. A nyári, fürdőruházatot - bikiniket, napszemüveget -, vagy éppen az FMCG termékeket forgalmazó cégek számára a nyári témájú microstock képek kiváló megjelenési lehetőségek. Ezek a termékek ugyanis tökéletesen illeszkednek az életérzéseket tükröző képekbe, így az évszak hangulatát visszaadó képen megjelenve lehetősége van egy márkának a világ bármelyik pontján feltűnni”

– mondta el Andrea.

 

 

A világelső microstock fotós szerint az ő képein megjelenve a márkák egy egyedi, és különleges kontextusba kerülnek, és így kiemelkednek a kiélezett versenyből. Természetesen egy sikeres képnek is megvannak a maga titkai.

„Az eddigi legnépszerűbb nyári témájú képem egy fokvárosi tengerparton fekvő lányt ábrázol. A koncepció érdekessége az volt, hogy először csak a háttérről csináltam képet, a hölgyről pedig a stúdióban készítettem fotókat, majd utólag illesztettem rá őt a képre. A kép sikere arra is bizonyíték, hogy határtalan lehetőségeket tartalmaz a digitális fotózás azok számára, akik tényleg értenek hozzá”

– árulta el Andrea.

 

 

A művész a kulisszatitkaiba beavatva megvallotta, hogy az sem mindegy, milyen időszakban, és milyen háttérrel dolgoznak egy-egy kép elkészítésénél. Azok számára, akik a jelenlegi trendeket kívánják követni a profi fotós azt javasolja, hogy képeiket mindig természetes fénynél készítsék el, ha tehetik naplemente idején, ugyanis akkor a legjobbak a fényviszonyok.

Rádiós pályázatok

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.