2016. augusztus 29.

A streamingpiacra is belép az Amazon

Hamarosan az Amazon fizetős szolgáltatásán keresztül is tölthetünk le zenéket – erről ír a világ egyik legnagyobb gazdasági napilapja.

A Financial Times beszámolója szerint akár már szeptemberben elindulhat a szolgáltatás, miután az Amazon előrehaladott tárgyalásokat folytat a legnagyobb zeneijog-tulajdonosokkal az együttműködésről. A társaság hamarosan újabb vetélytársat kaphat a cikk szerint, mégpedig a tengerentúlon internetes rádiószolgáltatása révén népszerű Pandora képében, de a Vevo is idén tervez a piacra lépni.

Mindkét cég havi 9 dollár 99 centért kínálná zenetárát, igazodva az Apple Music, a Spotify és társaik által korábban belőtt, már-már iparági szabványnak számító szinthez. A cikk szerint az Amazon azzal nyerheti meg a kiadókat, hogy – akárcsak az Apple – bevételeinek az iparági átlagnál nagyobb hányadát fizeti nekik.

A lap arra emlékeztet: a streaming idén már nagyobb szeletet hasít ki a maga 2,4 milliárd dollárjával az USA zenepiacából. Mint a letöltés. Miközben a fizikai hordozón eladott zenék forgalma tizedével csökkent, a streaming piac tavaly közel harmadával bővült., és a 2015-ös bevételek mintegy felét adta.

Cseppben az élet

1 napja

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.