2010. november 18.

A számok mögé látnak

Szerdától szociodemográfiai adatokkal bővülnek az Adverticum AdServer hirdetéskiszolgáló rendszer statisztikái. Az ügyfelek számára ingyenesen.

Szerdától szociodemográfiai adatokkal bővülnek az Adverticum AdServer hirdetéskiszolgáló rendszer statisztikái. Az ügyfelek számára ingyenesen.

Az Adverticum közel egy éve teszteli az új szolgáltatást, amelynek első, valós piaci körülmények között végzett tesztkampánya idén tavasszal zajlott a Vatera.hu közreműködésével, a népszerű Vatera Károly kampány keretében. A teszt teljes sikerrel zárult úgy a Vatera számára üzletileg, mint az Adverticum számára technológiailag.

A kampány eredményeit összesítő kampányjelentésből többek között megtudható, hogy a Vatera hirdetései leginkább a 18-29 éves korcsoportot érték el (35.4%), a bannerekre kattintó felhasználók többsége középfokú végzettségű (44.84%), városi lakos (44.13%), a kattintási hajlandóság terén pedig a nők részéről valamivel nagyobb aktivitás (53.91%) mutatkozott a férfiakkal szemben.

Emlékeztetnek arra: az Adverticum és az NRC Piackutató vállalat közösen, VMR-AdProfile néven (http://www.adprofile.hu) új, böngésző alapú szoftveres mérési rendszert indított, amellyel a hirdetési kampányok által elért célcsoportok demográfiai összetételéről is fontos adatok nyerhetők. Az Adverticum statisztikáiban jelenleg nemre, korra, iskolai végzettségre és lakóhely típusára vonatkozó ingyenes alapadatok találhatók, de igény esetén, kampánymérettől függően további, mélyebb kutatást lehetővé tevő mutatókhoz is hozzájuthatnak az Adverticum AdServer-t használó vállalatok. Ilyen adatok lehetnek pl.: foglalkozás típusa, családi állapot, háztartásban élő személyek száma és összetétele, ESOMAR státusz, internet használati szokások, online vásárlási szokások stb.

 

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

11 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.