Szalay Dániel 2013. július 08.

A szerencséseknek múlt hét óta nem kell bankkártya

Kezdetét vette Magyarországon az NFC technológián alapuló MobilTárca nyilvános tesztelése. 2 ezer embernek mostantól már nincs szüksége bankkártyára.

Kezdetét vette Magyarországon az NFC technológián alapuló MobilTárca nyilvános tesztelése. 2 ezer embernek mostantól már nincs szüksége műanyag bankkártyára a bolti fizetéseknél, mivel a plasztikok adatai a mobilban találhatók meg, és csak a telefonjukat kell odaérinteniük a PayPass terminálhoz.

Egy hatalmas tartótokból több tucat bankkártyát valamint hűségkártyát borított ki maga elé Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke egy múlt heti sajtóeseményen, aki e látványos performansz alatt azt is elmesélte, hogy az egyik könyváruházban még papír alapon, pecsételéssel rögzítik a vásárlásokat, hogy kellő számú vásárlás után kedvezménnyel honorálják a vevőik hűségét. Ám a távközlési cég elnökének pehjére számtalanszor otthon marad az erre szolgáló papírkártyája, így minden egyes alkalommal kap egy újabbat.

Azt kívánta érzékeltetni ezzel a távközlési óriás első embere, hogy az idő már meghaladta a hagyományos plasztik alapú mágneses és chipes kártyákat (nem is beszélve a papír alapú pecsételős hűségkártyákat). Hiszen ezeket a pénztárcánkban állandóan magunkkal hurcolászni nem kényelmes, pláne akkor, ha többet is használunk (márpedig igen). Ráadásul a tárcában tartjuk a névjegyeinket, a pontgyűjtésre szolgáló kártyákat és akkor még nem is beszéltünk az irodába és a sportklubba való bejutásra szolgáló beléptetőkártyákról, vagy a ma még papír alapú utazási bérletekről.

Kényelmesebb, gyorsabb fizetés

Ezeket idővel mind ki lehetne váltani az NFC segítségével, amikor is a mobiltelefonunk válik a tárcánkká, a mobilon futó Mobiltárca alkalmazás képes egy helyre gyűjteni a különböző kártyák adatait és virtuális formában megjeleníti azokat az okostelefonunkon. Az élelmiszerboltban a pénztárnál elegendő, ha a mobilunkat csak odaérintjük a PayPass-os leolvasó terminálhoz, és kis összegű (5000 Ft alatti) vásárlás esetén még a PIN kód megadásával sem kell vesződni, illetve egy újabb odaérintéssel a hűségpontokat is megkaphatjuk a vásárlás után, amit később ugyancsak a mobillal tudunk felhasználni.

A MobilTárca/NFC magyarországi bevezetésének előkészítése egyébként már évekkel ezelőtt, 2011-ben elkezdődött, ám a zárt tesztelési fázist megelőzően sok iparági szereplő egyeztetésére volt szükség. Olyan cégek fogtak össze mint a három nagy, egymással amúgy konkuráló mobilszolgáltató, a Telekom, a Telenor és a Vodafone, valamint a Mastercard kártyatársaság, az OTP Bank, a SuperShop – a folyamatot pedig a 2011-ben létrejött Magyar Mobiltárca Szövetség koordinálja.

Fél év múlva nem csak kiváltságosoknak

Egy újságíró éppen mobiltelefonnal fizet a SPAR ideiglenes kasszájánál
Egy újságíró éppen mobiltelefonnal fizet a SPAR ideiglenes kasszájánál a Hiltonban

A múlt héten bejelentett nyilvános tesztelés várhatóan fél évet vesz igénybe, azt követően - a felmerülő hibák kiküszöbölése után - néhány hónapon belül pedig már az igazi piaci bevezetés következhet. A tesztelésre a Mobiltárca Szövetség weboldalán lehetett jelentkezni, az így kiválasztott 2 ezer ember tapasztalatai alapján kívánják majd a szolgáltatók tökéletesíteni a szolgáltatást. A teszt során kipróbálhatják az érintettek a mobiljukon az egy érintéssel történő fizetést, valamint a hűségpontok gyűjtését és beváltását is. A kiválasztott jelentkezők számára a mobilszolgáltatók egyébként díjmentesen NFC-képességgel ellátott SIM kártyát adnak, valamint a tesztelés idejére NFC-s okostelefonnal is ellátják őket.

A vásárlások mögött az OTP által kibocsátott, Mastercard Mobil Paypass típusú betéti kártya áll, melyet a MasterCard Paypass és Maestro Paypass logóval ellátott elfogadóhelyeken lehet használni, a hűségpontok gyűjtésére és beváltására pedig egyelőre a SuperShop mobil NFC típusú hűségkártyáját használhatják a SuperShop tesztelésbe bevont partnereinél, a Spar csoportnál és az OBI üzleteiben, de várható, hogy a Burger King is csatlakozik hamarosan.

A mobiltelefonon lévő MobilTárca alkalmazás segítségével a vásárlásokról a vevő természetesen visszaigazolást kap, a tranzakciók pedig bármikor tételesen is visszakereshetők. Nagy előnye a mobilos fizetésnek az is, hogy a készülék szinte mindig nálunk van, amit kutatások szerint ritkábban hagyunk otthon, mint a „hagyományos” pénztárcát.

A sajtótájékoztatón egyébként kérdésre válaszolva elhangzott, hogy a tesztelési fázist követően - sőt adott esetben akár menet közben is - természetesen más pénzintézetek, kártyatársaságok csatlakozását is várják a kezdeményezéshez. Az érintett cégek képviselői arról is beszéltek, hogy az új fizetési megoldás bevezetésének nagyon kedvez, hogy a mobilszolgáltatók készülékkínálatában egyre nagyobb arányban találhatók meg NFC-s telefonok, és a kereskedőknél is egyre nagyobb számban vannak PayPass-os terminálok: az MNB 2012. év végi adatai alapján Magyarországon közel 17 ezer terminál támogatja a PayPass típusú, tehát a mobiltelefonos érintési fizetést támogató fizetést.

NFC-s névjegykártya

A budapesti Westend Hilton Hotelben tartott sajtótájékoztató után az újságíróknak lehetőségük volt kipróbálniuk egy másik izgalmas megoldást is, nevezetesen a névjegykártyába épített NFC-t, a checkiners nevű NFC-ügynökség jóvoltából. Ennek a lényege, hogy ezentúl a kontaktcsere egy konferencián mindössze abból áll majd, hogy csak odaérintünk partnerünk NFC-s telefonjához egy kis kártyát, ő pedig gyorsan eltárolhatja az összes elérhetőségünket anélkül, hogy az adatokat, telefonszámokat, e-mail címeket, weboldalakat manuálisan kellene felvinnie a névjegyalbumba.

A cikk szerzője Szalay Dániel

Nézze meg Szalay Dániel teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.