2014. augusztus 27.

A tablet alkalmazásokra építenek a kiadók

Több olvasót és gyakoribb elérést is biztosíthatnak a mobilalkalmazások. A német kiadók többsége az okostelefonok mellett a táblagépekre is fejleszt.

Több olvasót és gyakoribb elérést is biztosíthatnak a mobilalkalmazások. A német kiadók többsége az okostelefonok mellett a táblagépekre is fejleszt.

Alkalmazások széles tárházát kínálják a mobil felhasználóknak az újságkiadók, a tabletek pedig különösen jelentősnek bizonyulnak. Erre az eredményre jutott a frankfurti Zeitungs Marketing Gesellschaft (ZMG). A kiértékelésben 83 kiadó vett részt. A Bitkom szerint a németek 34 százaléka használ tabletet – a 14 és 29 év közöttiek körében ez a szám 46 százalék.

A kiadók több mint felének már 2013-ban is volt tablet alkalmazása, és 2014-ben tovább nőtt a kiadók kínálata. Az okostelefonok esetében is bővítenek: kétharmaduk kínál okostelefon alkalmazást. „A mobil újsághasználat egyrészt több olvasót, másrészt az újságtartalmak gyakoribb olvasásának esélyét jelenti” – magyarázza Alexander Potgeter, a ZMG vezetőségi tagja. A ZMG a kiadók központi marketing szolgáltatója, mely kutatást, tervezést és tanácsadást is kínál: a médiatervezéstől egészen a reklám hatékonyságának ellenőrzéséig gyakorlatorientált szolgáltatásokkal támogatja az ügyfeleket és az ügynökségeket.

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

A Time és a Bloomberg újságírója a Times élén

3 órája

Az Egyesült Államok legbefolyásosabb sajtótermékei közé tartozó gazdasági hírügynökség, a Time és a Wall Street Journal volt vezető szerkesztőjét, Norman Pearlstine-t ültette a lap főszerkesztői székébe az új tulajdonos.

Újságot ad ki a Facebook

3 órája

Miért dönt úgy a legnagyobb közösségi hálózat, hogy a print piacon is megveti a lábát?