2010. november 08.

A tartalom a király(nő)

Mától elérhető a Facebook-on II. Erzsébet brit urlkodó – profilja. Hírek, fotók, videók és beszédek egyetlen helyről.

Mától elérhető a Facebook-on II. Erzsébet brit urlkodó – profilja. Hírek, fotók, videók és beszédek egyetlen helyről.

Csatlakozik a Facebook népéhez a brit uralkodó. A 84 esztendős II. Erzsébet királynő profilja hétfőtől lesz elérhető a világ legnépszerűbb, több mint félmilliárd felhasználót számláló közösségi portálján. A "The British Monarchy" - A brit monarchia - hivatalos néven összeállított profil gazdag kínálatot ígér: az érdeklődők friss udvari hírekről tájékozódhatnak, fotók, videók kíséretében, és elolvashatják, sőt meg is hallgathatják a királynő beszédeit – írja a Profitonline.hu.

Emellett napi frissítésű beszámolókból értesülhetnek az uralkodó és a királyi család hivatalos programjairól. Jóllehet a Facebook felhasználói nem jelölhetik majd "barátnak" II. Erzsébet királynőt, ha azonban rákattintanak a "tetszik" alkalmazásra, azzal az uralkodói oldal követőiként regisztrálhatják magukat, és megkapják a királyi családról szóló friss híreket, emellett üzeneteket is hagyhatnak a profil üzenőfalán.

A The Sunday Telegraphnak, a legnagyobb brit vasárnapi konzervatív lapnak egy udvari forrás azt mondta: a Facebook valószínűleg az utolsó olyan bástyája a közösségi médiának, amelyet a brit királyi család még nem hódított meg, márpedig a királynő "lelkesen törekszik" arra, hogy teljes mértékben alkalmazkodjék a XXI. századhoz.