2016. április 06.

A tervek felett teljesített a Mediaworks

A 16 milliárd forintot meghaladó éves forgalom csaknem 5 százalékkal múlta felül a 2015-ös terveket.

„Az elmúlt évben átalakítottuk a cégcsoport irányítását, termékfejlesztéseket hajtottuk végre, költséggazdálkodási programot vezettünk be. Az árbevétel csaknem 5, és a nyereség a 10 százalékkal haladta meg 2015-ben a tervezettet, amely azt mutatja, hogy stabilan nyereségesen lehet üzemeltetni a vállalatcsoportot a nehéz lappiaci körülmények ellenére is” – mondta el Rónai Balázs, a Mediaworks vezérigazgatója.

A kiadócsoport eredményeihez jelentősen hozzájárul, hogy a Mediaworks tulajdonában van Magyarország legnagyobb kapacitású, ideális földrajzi elhelyezkedésű (M0) és korszerű nyomdája. Itt állítják elő a saját kiadványok mellett a hazai országos napilapok túlnyomó többségét és számos kereskedelmi lapot is. Továbbá, jelentős értéket képvisel a regionális, saját kézben lévő terjesztési hálózat is.

„2015-ben az olvasói igényekhez alkalmazkodva számos termékünket megújítottuk. Úgy tűnik, hogy a változtatásokat a hirdetők is értékelik, hiszen a vállalatcsoport hirdetési bevételei a nyomtatott lappiac csaknem 7 százalékos zsugorodása ellenére a tervezettnél és az egy évvel korábbinál is jobban alakultnak” – mondta el Rónai Balázs.

A kiadón belül kiemelkedő teljesítményt nyújtott a regionális üzletág, amely a tervezettnél 11, a 2014-es évnél pedig 5 százalékkal több árbevételt realizált. A politikai és gazdasági termékek innovációs pályára álltak és az elvárások mentén teljesítettek, míg a Mediaworks a sport területén piacvezető maradt. A digitális üzletág jelentős átalakításokon ment keresztül az elmúlt év során annak érdekében, hogy szerepe a cégcsoport jövőbeni nyereségtermelő képességében tovább növekedjen. Részben ennek a következménye, hogy a digitális üzletág teljesítménye 9%-kal meghaladta az eredetileg kitűzött célokat.

2016-ban a vállalatcsoport menedzsmentje a termékfejlesztések mellett mind szervezeti, mind pedig akvizíciós lehetőségeket értékel.

Cseppben az élet

1 napja

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.