Csillag Zoltán 2013. augusztus 29.

A tulajdonosok hisznek a TV2 stratégiájában

A TV2-csoport sajtótájékoztatón mutatta be az új stratégia első félévének eredményeit és az őszi műsorstruktúrát.

A TV2-csoport sajtótájékoztatón mutatta be az új stratégia első félévének eredményeit és az őszi műsorstruktúrát.

A tavalyi döntést, mely a tartalomba történő komolyabb – mintegy kétszeres mértékű – invesztíciót, a portfólióban gondolkodást és az egyes csatornák újrapozícionálását foglalta magába, az idei első félév eredményei alapján megerősítve látják. A tulajdonosi csoportot is meggyőzték a tavaly indított ötéves terv megvalósíthatóságáról. Előadásában Ralf Bartoleit COO is kiemelte, hogy a jelenléte a ProSiebenSat1 elkötelezettségét bizonyítja a TV2-csoport menedzsmentje, invesztíciói és új stratégiája irányában. (Kiss Péter programigazgató minapi távozásáról említés sem esett a rendezvényen.)

A TV2 közlése szerint nézettségben, kábeles lefedettségben és profitabilitásban is megtérültek a befektetések: az első féléves bevételek 11 százalékkal emelkedtek, a TV2 közönségaránya a 18-49 éves célcsoportban egész nap nézve 15,9 százalékról 16,4 százalékra, a kábel-portfólióé pedig 1,3 százalékról 2,8 százalékra (főműsoridőben 1,1 százalékról 2,7 százalékra) növekedett. Mindhárom kábelcsatorna technikai lefedettsége növekedett. A Super TV2 62,1 százalékon áll, ismertsége pedig fél év alatt elérte a 80 százalékot.

A digitális átállás kapcsán az eddigi eredmények azt mutatják, a földfelszíni sugárzásról a többség a MinDig TV szolgáltatására állt át, és csatornafogyasztási mixén nem változtatott, így a TV2 nem veszített nézőket az átállás kapcsán. A jövőben mindenképpen számítanak a kábelszolgáltatóktól szedendő terjesztési díjra is. Ettől a piac tisztulását is várják, ugyanis a terjesztőknek ki kell majd gazdálkodniuk a TV2 díját, és ennek eredményeként kisebb, kevésbé nézett adók kihullhatnak majd a portfóliókból - mondták el a sajtótájékoztatón.

A TV2 eladásáról szólva két dolgot tartottak fontosnak kiemelni: a tulajdonosváltás semmilyen hatással nincs a jövőbeli stratégiára, és egy globális stratégia része volt, amely például a román és a német piacot is érintette. A német cég eladásával kapcsolatban új fejlemény, hogy a folyamat új pályára állt, és jelenleg a tőzsdei kivezetés folyik.

A TV2-csoport a jövőben új csatorna- és műsormárkák bevezetését, a már meglévő márkák kiterjesztését tervezi. A "lelépés a képernyőről" irányvonal pozitív példái között említették a The Voice önálló tartalomszerkesztőségének működését, valamint Havasi Balázs felépítését és menedzselését.

A cég a társadalmi felelősségvállalás terén is erősítene, közölték. Egyrészt visszatér a magyar mozifilmek finanszírozásába (ennek első példája a nemsokára megjelenő, Swing című film), másrészt civil kezdeményezéseket is támogatnak majd, és általában feladatuknak tekintik a közízlés formálását. A CSR stratégia hamarosan összefoglaló formában is megjelenik majd.

Az őszi programstruktúrában egyrészt megmaradnak a régi, bevált saját tartalmak, amelyekre a jövőben még jobban kívánnak építeni. A Tények 18 órától, egyórás időtartamban jelentkezik majd, és a Jóban Rosszban is hosszabb, dupla epizódokkal kerül képernyőre. Folytatódik a Családi Titkok, és képernyőre kerülnek a külföldi sikersorozatok is. Sokat várnak a Búra alatt (Under the Globe) című sorozattól, amelyet Stephen King és Steven Spielberg fémjelez.

Új műsorok is képernyőre kerülnek majd: a szeptember 16-án startoló Édes Élet egy új formátum, melyet a ProSiebenSat1-cal közösen fejlesztettek, és Németországban is képernyőre kerül az ottani változat. Ez lesz az első napi celeb-reality, melyben mindenki helyet kaphat, aki "az átlagnál kicsit érdekesebb életet él". Az első nevek között szerepel Győzike, Berki Krisztián, illetve Szögeczki Ági is. A Magánnyomozók című scripted reality mindennapi emberek nem mindennapi ügyeinek megoldásával foglalkozik majd. Visszatér a Mr. és Mrs. Liptay Claudiával és Tillával, ezúttal heti adásként, csütörtöki napokon. Idén ősszel sem maradunk énekes-szavazós műsor nélkül: a Sztárban Sztár című műsorban ezúttal ismert és jó hangú énekeseknek kell majd hétről-hétre más bőrébe bújniuk, és zsűri segítségével, a közönség szavazatai alapján hirdetnek majd győztest. Itt a szereplők, résztvevők listája még titok.

A közlés szerint a kábelportfólió is erős első félévet zárt: nézettsége a duplájára, bevétele háromszorosára emelkedett a tavalyi évhez képest. Itt is lesznek új, saját fejlesztésű műsorok. A Papp Gergő és felesége ötletéből született Pimaszúr ottalszik és a Kasza! már ezen a héten elindultak, az első adások közönségaránya 6,6%, illetve 5% volt, mellyel a készítők elégedettek. Illés Gabriella, a kábelportfólió kreatívvezetője bemutatta a harmadik új műsort is, mely nemzetközi formátum: a Shopping Királynőkben öt hölgy küzd a hétről-hétre változó öltözködési kihívásokkal, szabott idő- és költségkeret mellett, Lakatos Márk irányításával. A műsor minden hétköznap este jelentkezik majd a Fem3-on, és háromhetente celebek is feltűnnek majd benne.A Facebook ismét lecsapott

16 perce

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője a közösségi portál nemzetbiztonsági kockázatára hívta fel a figyelmet, hisz előbb ´56-os eseményükkel kapcsolatos eseményüket törölte, majd elérhetetlenné tette az oldalt.