2012. október 03.

A vasárnapi X-Faktort nézték többen

A 39. héten minden estét az RTL nyert a kereskedelmi célcsoportban. Egyébként nem sok minden változott.

A 39. héten minden estét az RTL nyert a kereskedelmi célcsoportban. Egyébként nem sok minden változott.

Nem sok változást hozott a nézettségi verseny a 39. héten. Mivel most két X-Faktor adás volt, ezért a tehetségkutató ezúttal az első két helyet foglalta el a nézettségi toplistában, mind a 18-49 éves korosztályban, mind a teljes lakosságban. A két kiadás közül a vasárnapi vonzott több nézőt mindkét célcsoportban (a Nielsen Közönségmérés adatai szerint 979 ezret 18-49-ben és 2,1 milliót 4+-ban), igaz ugyanakkor, hogy az elmúlt hetek rekord döntögetését nem folytatta az RTL Klub műsora.

A kereskedelmi célcsoportban az X-Faktoron kívül kizárólag a szintén RTL-es Barátok közt és A gyanú árnyékában epizódjai fértek be az első tízbe. Az első húszba a TV2 két adással fért be: mind a kettő a Jóban Rosszban egyik epizódja.

A 4+-os korcsoportban is a Barátok közt és A gyanú árnyékában töltötte ki az X-Faktor mögötti helyeket a top10-ben. A különbség annyi, hogy a teljes lakosságban a dokureality volt az erősebb, míg a 18-49 évesek körében a szappanopera. A teljes lakosságban a 14-20. helyet csupa TV2-es műsorok foglalták el: négy Jóban Rosszban epizód mellett két Tények-kiadás és a Napló futott be.

A nézettségi listák, az egyes médiacsoportok közönségarányára vonatkozó információk elérhetőek alább a kapcsolt dokumentumban.