2010. december 22.

A világ 2011-ben

Az idén is a brit The Economist és a Népszabadság közös kiadványaként jelent meg a következő év trendjei bejósló kiadvány Magyarországon.

Az idén is a brit The Economist és a Népszabadság közös kiadványaként jelent meg a következő év trendjei bejósló kiadvány Magyarországon.

Az eredeti címe szerint The World in 2011 a nagyvilág és a belpolitika gyökeres változásainak nyomon követését teszi lehetővé. Az Economist magyar nyelvű kiadványa világszerte 900 000 példányban, 90 országban, 20 nyelven közel 2 millió olvasóhoz jut el, Magyarországon pedig negyedik alkalommal tesz kísérletet arra, hogy megjósolja, milyen trendek alakítják majd a világ sorsát az elkövetkező évben. A szerzők a The Economist és más mértékadó lapok (Financial Times, The Times) neves publicistái, egyetemek és kutatóintézetek jeles gondolkodói, valamint az üzleti élet és a politika prominens nemzetközi személyiségei. Magyar szerzők tollából hazánkra vonatkozó jóslatok, előrejelzések is helyet kapnak a kiadványban – közölte a Népszabadság.

A kiadvány olyan kérdéseket tárgyal, mint a Föld népességének ugrásszerű növekedése és annak implikációi, ill. előrejelzést tesz az Európát, az Egyesült Államokat, Latin-Amerikát, ill. a Közel-Keletet, továbbá egyéb fontos térségeket érintő világgazdasági problémákra és folyamatokra vonatkozóan. A kiadvány képet nyújt India és Kína egyre növekvő gazdasági szerepéről, valamint a valutaárfolyamok várható tendenciáit is vázolja. A világ 2011-ben bemutatja továbbá a zöldtechnológiai háború győzteseit és veszteseit, valamint betekintést nyújt az év legfontosabb politikai, gazdasági, kulturális és sporteseményeibe. Az üzleti és pénzügyi rovat a globális piac és a nemzetközi vállalatok térhódításáról ad számot, míg a tudomány rovat az űrkutatás legfontosabb fejleményeit tárgyalja, kínai, orosz és európai viszonylatban. A The Economist felmérése szerint az olvasók átlagban öt órát töltenek a kiadvánnyal, melyet 90%-uk meghatározó forrásnak tart, és 95%-uk a következő évi kiadványt is meg fogja vásárolni. A kiadvány december 22-től megvásárolható az újságárusoknál 1690 forintért, vagy megrendelhető a kiadóban. Előfizetők számára 1290 forint, mely tartalmazza a postaköltséget is - jelezték.