A tíz éven át a The Explorer című magazint megjelentető kiadói csoport új területre lépett: az Ecolife magazin a korábbi ernyőmárka értékeiből és tematikájából sokat átvesz, ugyanakkor az első magyar fenntartható életmód magazinként pozícionálja magát.

Dr. Palkó Zsolt ügyvezető elmondása szerint tíz év után a The Explorer tematikáját már nem találták megújíthatónak, hiszen „a Föld eldugott sarkairól már mindenki látott képeket”. Ezzel szemben a fenntarthatóság iránti igényt kutatási adatok is alátámasztották, ezért meglévő előfizetői bázisukra alapozva belevágtak az új kiadvány megalkotásába.

A magazin tartalmi vezetésére megnyerték Hagara-Nagy Nórát, aki 2011 óta vezetett blogjával többek között a Magyar Telekom Fenntarthatósági sajtódíját is elnyerte. Az Ecolife tartalmai olyan témák köré szerveződnek, mint a környezetbarát technológiai újítások, a fenntartható üzleti modellek, az organikus divat, a természetes design, a környezettudatos építészet, az alternatív gyógymódok, az egészséges táplálkozás, a tudatos utazás vagy az egészségturizmus. A kiadó - amely Zöld Üzlet tag is - emellett tartalmi partnerként együttműködik a Követ Egyesülettel, a BCSDH (Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért) nemzetközi szervezet magyar tagozatával és a fenntartható fejlődés, a társadalmi felelősségvállalás és a környezetvédelem iránt elkötelezett más szervezetekkel is.

Az Ecolife elsősorban az aktívan környezettudatos, városi, magasabb státuszú olvasóknak szól, és erős a B2B tartalom is, mivel a kiadó megítélése szerint egyelőre a vállalatok a legaktívabbak ezen a téren Magyarországon. A potenciális üzleti partnerek megnyerésében a csapatot Urbán Zsolt támogatja, aki korábban a Napi Gazdaság és a Figyelő hirdetési igazgatója is volt. Már az első számtól kezdve tartós szerződést kötött a magazinnal néhány, a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett cég, köztük a Mapei, a Rigips, a Saint Gobain, illetve magyar vállalatok közül a MagNet Bank.

A kiadói csoport a zöld üzleti lehetőségeket nem korlátozza az új magazinra: a fenntarthatóság és tudatosság témájában konferenciákat szerveznek (elsőként a tudatos pénzügyekről, később a fenntartható építőiparról és az e-mobilitásról is terveznek rendezvényeket), igyekeznek elősegíteni az elkötelezett cégek közötti kapcsolatépítést, és utazási irodájukban is előtérbe kívánják helyezni az ökoturizmussal kapcsolatos ajánlatokat.