2010. június 04.

Add el, elnök!

Előbb légicége, most médiabirodalma miatt macerálja az ellenzék a chilei elnököt. A milliárdos viszont nem tudott megegyezni a vevőjelölttel.

Előbb légicége, most médiabirodalma miatt macerálja az ellenzék a chilei elnököt. A milliárdos államfő mindenesetre kitart. Ha már nem tudott megegyezni a vevőaspiránssal.

Az elnök a februári földrengés után jelentette be, hogy később adja el a nemzeti légitársaságban meglévő, becslések szerint 1,5 milliárd dolárt érő részesedését. Most a Chilevisión tévétársaság eladását tolta máskorra, nem kevés muníciót szállítva ezzel saját ellenzékének. Azok ugyanis azzal kampányolnak, hogy az államfő pozícióját kihasználva érhet el gazdasági előnyöket a médiacég – ezen keresztül pedig saját maga – számára.

Eközben arra is próbálják rávenni politikai riválisai, hogy ne szégyelljen a gazdagok, köztük saját maga zsebébe nyúlni, amikor az a feladat, hogy összeadják a tél végi természeti csapás okozta károk kijavításához szükséges, mintegy tízmilliárd dolláros pénzhegyet.

A Chilevisión az ország harmadik legrégebbi csatornája, létrehozója egy helyi egyetem volt; ez adta el később a csatornát a ma az álam élén álló, saját erejéből milliárdossá vált nagyvállalkozónak, aki celebshow-kkal és dél-amerikai szappanoperákkal töltötte meg az adásidő jelentős hányadát.