2016. március 23.

Adobe-comScore megállapodás

A két vállalat globális megállapodást kötött a digitális televízió és reklámok méréséről, amely a fogyasztói viselkedés jobb megértéséhez vezethet.

A két cég az Adobe Summiton jelentette be a globális stratégiai partnerséget, melynek célja a digitális közönségek médiafogyasztási szokásainak jobb megértése. A megállapodás keretében a comScore beépíti Cross Media, Audience és Advertising termékeibe az Adobe Analytics standardizált digitális paneljét, az Adobe Certified Metrics-et, míg az Adobe integrálja a comScore közönségadatait az Adobe Marketing Cloud-ba.

Az összehasonlítható keresztmédiás mérések jelentették eddig a televíziózás digitális átalakulásának egyik legfőbb akadályát, mostantól azonban új lehetőségek nyílhatnak meg a médiavásárlás számára. Az Adobe Marketing Cloud felhasználói között ugyanis ott vannak a világ legnagyobb márkái, valamint a tíz legnagyobb médiavállalat mindegyike – hívta fel a figyelmet Jeremy Helfand, az Adobe Primetime alelnöke.

Az együttműködés eredményeképpen olyan mutatószámok lesznek elérhetőek, mint a videók elindításának száma, a nézési idő és a reklámmegtekintések aránya, platformonként és célcsoportonként.