2010. december 17.

Adós, hallgass!

A Roxy Rádió az első lehet a koncessziós díj nemfizetése miatt frrekvenciáját vesztő adók sorában – írja a Stop.hu.

A Roxy Rádió az első lehet a koncessziós díj nemfizetése miatt frrekvenciáját vesztő adók sorában – írja a Stop.hu.

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság (NMHH) felmondta a budapesti székhelyű Roxy rádió műsorszolgáltatási szerződését, mivel több mint 91 millió forintos tartozást halmozott fel. Az NMHH a STOP-ot úgy tájékoztatta, a határozat kézhezvételét követően a műsorszolgáltatónak be kell fejeznie a műsorsugárzást, de bírósához is fordulhat, amely felfüggesztheti a határozat végrehajtását, azaz hozhat olyan döntést, hogy a rádió az eljárás alatt folytathatja a műsorsugárzást.

A magyarországi székhelyű szolgáltatóknak rendszeresen kell műsorszolgáltatási díjat fizetni, ennek összege és rendszeressége az egyes médiumokkal kötött szerződésenként eltérő - a kisebb szolgáltatók általában negyedévente, a nagyobbak félévente utalják a megállapított összeget. Az adók azonban kötelességüket gyakran nem tudják teljesíteni, amelynek az is oka lehet, hogy nem termeltek elég bevételt. Jelenleg több más rádiónak is van elmaradása - a STOP értesülései szerint ilyenkor a médiahatóság többször felszólítja a tartozókat, hogy fizessenek. A médiatanács megalakulása óta ez az első példa arra, hogy egy adót töröljenek, és a hasonló helyzetben lévők ugyanerre számíthatnak.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

8 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.