2010. szeptember 08.

Afrikai aggályok

Közös levélben jelezte aggodalmait a dél-afrikai elnöknek világ négy nagy hírügynöksége. Gondjaik oka a készülő új médiaszabályozás.

Közös levélben jelezte aggodalmait a dél-afrikai elnöknek világ négy nagy hírügynöksége. Gondjaik oka a készülő új médiaszabályozás.

Az AFP, az AP, a Bloomberg és a Reuters fő problémája, hogy egy, a kormány által kijelölt testület ítélné meg, etikátlnul járt-e el egy médium vagy újságíró. A protestáló hírgyárak szerint ezzel korlátoznák azt a sajtószabadságot, amelyet az apartheid rendszer másfél évtizeddel ezelőtti megdöntése után teremtettek meg.

A nap folyamán Jacob Zuma dél-afrikai államfő vehemensen védelmezte a média-törvényszék ötletét, mondván, az nem a jogok korlátozására, hanem az állampolgárok védelmére jönne létre.

 

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

12 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

18 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.