2012. január 07.

Aláírt a köztévéhez Fábry Sándor

Februártól jelentkezik az új műsorral az m1-en, a showman 14 év után tér vissza a közmédiába. Sok pénzért csupán a csatornaátlagot kell hoznia.

Februártól jelentkezik az új műsorral az m1-en, a showman 14 év után tér vissza a közmédiába. Sok pénzért csupán a csatornaátlagot kell hoznia.

Tizennégy év után 2012. február 2-án tér vissza a köztévé képernyőjére Fábry Sándor. A humorista Fábry címmel jelentkezik 70 perces one man show-val kéthetente csütörtökönként az m1-en - írja az MTI. A műsor a DTK Show-val megy majd váltásban, s mint közölték, kevésbé a korábbi beszélgetős műsort hozza vissza, inkább a képernyős "sajátos stílusára" épít, részben zenés keretek között. Az adásokat fizetős nézők előtt veszik fel, a Millenárison.

A műsorban felbukkan majd Szőke András, Badár Sándor, Tóth Edu és Wahorn András is. A lehetséges produkciókat bemutatva Fbry elmondta: politikusokat nem hívna meg, de például Oszkó Pétert felkérné, hogy szájharmonikázzon. Az eddig megszokott állandó zenekar helyett két-három tagú, adásonként változó komolyzenei és dzsesszformációk ellenpontozzák a műsorban a poénokat.

"Több hónapos tárgyalás eredményeként remek szerződést kötöttünk, amely mindenféle összehasonlítási próbát kibír" – mondta el a sajtótájékoztatón Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója.

Egész pontosan ez azt jelenti, hogy a Fábrynak van türelmi ideje, s ezt követően is csak az adott műsorsáv átlaga az elvárt teljesítmény. Egy adás 15-18 millió forintba fog kerülni a közmédia számára. A showman ugyanakkor azt közölte, hogy személyes gázsija jóval alacsonyabb lesz, mint az RTL Klubnál volt.

Az MTVA Fábry Sándor produkciós cégével, a Trisó Produkciós Kft.-fel kétéves szerződést kötött évi 20 adásra. A szerződés többször, összesen három évre meghosszabbítható. A műsorvezető elmondta: megegyezés közeli állapotban van korábbi producerével, Kovács Kristóffal, akit a Fábry társproducerének kért fel. Ennek az az előfeltétele, hogy cége, a Primetime Entertainment lezárja a szerződést az RTL Klubbal, s az ő személyes szerződése is lezáruljon a picvezető kertévével.