2014. november 03.

Aláírta a frekvenciaszerződést az NMHH és a Vodafone

A szükséges hatósági okiratok birtokában a Vodafone rövid időn belül a maximális adatátviteli sebességet biztosítja majd teljes hálózatában.

A szükséges hatósági okiratok birtokában a Vodafone rövid időn belül a maximális adatátviteli sebességet biztosítja majd teljes hálózatában.

Az NMHH sikeresen lezárult frekvenciapályázatán a Vodafone a “C” és “G” csomagokat nyerte el 30,2 milliárd forintért a 800 MHz és 2600 MHz-es frekvenciasávban. A szolgáltató által elnyert “C” csomag egy 2x10 MHz széles duplex frekvenciablokkot tartalmaz, amely értékesítésével az NMHH egyik legfőbb célja volt, hogy növekedjenek hazánkban a mobil szélessávval ellátott területek. A Vodafone a lefedettséggel kapcsolatos vállalása szerint az összes magyarországi település 81,64 százalékát fedi le három éven belül az új frekvenciakészlet felhasználásával. A korábban elvégzett hálózatfejlesztéseknek, valamint a most megszerzett új kapacitásoknak köszönhetően nagyon rövid időn belül lehetősége lesz a Vodafone-nak a jelenleg is már 98,4%-os országos lefedettségű adathálózatán a szélessávú szolgáltatások további gyorsítására – írja az NMHH közleménye. A Vodafone a “G” csomagban 4 darab 2x5 MHz-es duplex blokkot nyert el, így a teljes, 2600 MHz-es spektrum 40 százaléka jutott a cégnek, ezzel a területi lefedettségen túl a sűrűn lakott településeken belüli kapacitásnövekedést képes biztosítani.

A szerződés aláírását követően Diego Massidda, a Vodafone Magyarország Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a Vodafone az új frekvenciák segítségével rövid időn belül tovább növeli a sebességet és a kapacitást. A hazánkban eddig közel 450 milliárd forintot befektető Vodafone támogatja a Digitális Magyarország megvalósítását, aminek fontos lépése, hogy a most lezárult frekvenciapályázat nyomán a legkorszerűbb mobilszolgáltatások az ország legnagyobb részén még nagyobb sebességgel és kapacitással legyenek elérhetőek. „Ezek a lépések jelentősen javítják Magyarország versenyképességét” - mondta a vezérigazgató.

Rádiós pályázatok

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.