2013. január 14.

Amerikai Dzsazíra

Ugyanazzal a megoldással javítja tengerentúli foghatóságát az arab hírcsatorna, amivel a mi környékünkön is megjelent nemrég.

Ugyanazzal a megoldással javítja tengerentúli foghatóságát az arab hírcsatorna, amivel a mi környékünkön is megjelent nemrég.

Azaz megint felvásárol egy helyi adót, s annak bázisán kezd saját műsorkészítésbe – mint tette ezt a Szarajevóban, balkáni hálózatot kiépítve. Csakhogy most az Egyesült Államokban ruháznak be, a célpont pedig a San Francisco-i székhelyű Current TV. Ezzel egy csapásra közel negyvenmillió háztartásban lettek foghatóak – míg korábban ennek alig nyolcadát mondhatták magukénak potenciális közönségben.

A várhatóan Al Jazeera America néven induló csatorna tartalmainak háromötöde lesz helyi, a többi a világszerte terjeszkedő katari hálózat többi adójától vagy külső gyártóktól származik majd. A bővítés eredményeként a duplájára ugrik az Amerikában alkalmazott munkatársak most háromszázas száma.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

17 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

19 órája

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.