2012. június 13.

Amerikai nagyinet

Európában a nyugdíj-, a tengerentúlon a netkorhatár mind feljebb tolása van napirenden. Az Egyesült Államokban újabb sikert értek el.

Európában a nyugdíj-, a tengerentúlon a netkorhatár mind feljebb tolása van napirenden. Az Egyesült Államokban újabb sikert értek el.

Legalábbis erre mutatnak a Pew Institute legfrissebb felmérésének eredményei, amelyek szerint a 65 évnél idősebb amerikai polgárok többsége már használja az internetet. Továbbra is a szeniorok alkotják a legkevésbé internetfüggő korcsoportot, de először fordult elő, hogy a netező nagyszülő-korúak többen vannak, mint a világháló áldásait ki nem használók: százból 53-an tartoznak ebbe a csoportba. (A 18-29-es korosztályban 97 százalék ez a mutató.)

A kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a nethasználat tekintetében a 75 éves születésnap körül van a vízválasztó, e kor felett ugyanis már nemigen vehetőek rá az idősek, hogy elsajátítsák ezt a kommunikációs technológiát.

Címkék: amerika idősek pew

Legendás rockerek A Dal színpadán

13 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

14 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.