2012. június 13.

Amerikai nagyinet

Európában a nyugdíj-, a tengerentúlon a netkorhatár mind feljebb tolása van napirenden. Az Egyesült Államokban újabb sikert értek el.

Európában a nyugdíj-, a tengerentúlon a netkorhatár mind feljebb tolása van napirenden. Az Egyesült Államokban újabb sikert értek el.

Legalábbis erre mutatnak a Pew Institute legfrissebb felmérésének eredményei, amelyek szerint a 65 évnél idősebb amerikai polgárok többsége már használja az internetet. Továbbra is a szeniorok alkotják a legkevésbé internetfüggő korcsoportot, de először fordult elő, hogy a netező nagyszülő-korúak többen vannak, mint a világháló áldásait ki nem használók: százból 53-an tartoznak ebbe a csoportba. (A 18-29-es korosztályban 97 százalék ez a mutató.)

A kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a nethasználat tekintetében a 75 éves születésnap körül van a vízválasztó, e kor felett ugyanis már nemigen vehetőek rá az idősek, hogy elsajátítsák ezt a kommunikációs technológiát.

Címkék: amerika idősek pew

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

1 napja

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.