2018. szeptember 12.

Amíg az Echo és a Hír TV csatázik, az ATV jár jól

A 24.hu a három csatorna hírműsorainak nézettségét hasonlította össze.

A portál arra volt kíváncsi, mi történt a Hír TV július végi hatalomátvétele után, feltámadt-e a G-napot követő Simicska-évek végeztével, ahogy azt az új vezetőség várta. Mint írják, több mint egy hónap távlatából már látszik, hogy az Echo TV kapott egy kéretlen konkurenciát, a két kormánypárti tévé egymással küzd a nézőkért, míg az ATV örülhet a háttérben, könnyen nyeri a napi meccseket: oda vándoroltak át a nézők.

A hírcsatornák esetében a teljes lakosságra fókuszáltak, nagyrészt nem a fiatalabb korosztály és a kereskedelmileg fontos 18-49 évesek nézik a Hír TV-t, az ATV-t vagy az Echo TV-t. Az első Magyarország élőbent húszezerrel kevesebben (39 ezer 816) nézték az előző napi Egyenesennél (59 ezer 925). Megjegyzik, a számok egyre csak csúsztak lefelé, míg az ATV megerősödött, de az Echo is feljött szeptemberre. A havi közönségarányuk viszont már el sem éri a szinte értékelhetetlen egy százalékot havonta.

Július elejétől vették át az esti műsorok nézettségét: azt látták, hogy a Hír TV nagyon hullámzó, a beesés után sem tudott magára találni, és tartani a nézettséget. Az olló egyre nagyobbra nyílik az ATV és a kormánypárti csatornák között.

Hozzáteszik, olyan is előfordult augusztusban, hogy este hét és nyolc között mindössze ötezren nézték a Hír TV-t, de augusztus 28-án sem érték el a nyolcezret.

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

2020. október 22.

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.