2011. június 16.

Android Marketen a Telenor új alkalmazásai

Június 16-tól díjmentesen letölthetőek az Androideák ötletpályázat dobogós alkalmazásai: a Magyar Alkalmazások és a Kétkerék.

Június 16-tól díjmentesen letölthetőek az Androideák ötletpályázat dobogós alkalmazásai: a magyar nyelvű applikációkat egy helyen összegyűjtő Magyar Alkalmazások és a hazai bicikliseknek szánt Kétkerék kerékpáros útvonaltervező.

2011. június 16-tól elérhető az Androideák applikációs ötletverseny két dobogósa az Android Marketen. Az első helyezett Magyar Alkalmazások az elérhető magyar alkalmazások nevét, leírását és elérhetőségét gyűjti össze. Emellett listázza a legfrissebb és a legnépszerűbb applikációkat is. Az adatbázist a Telenor folyamatosan frissíti, ebben a felhasználók ajánlásait is várják.

Emellett a harmadik helyezett Kétkerék kerékpáros útvonaltervező alkalmazás is felkerült az Android Marketre (a második helyezett S.O.S. Help már korábban elkészült). Az applikációban megtervezhető és rögzíthető a biciklis útvonal. A közösségi funkcióval lehetőség van a tervezett és rögzített útvonalak megosztására. A beépített GPS funkció az aktuális pozíció és a sebesség meghatározásában segít. Az alkalmazás emellett több mint 18 ezer figyelemreméltó helyet rögzít, melyeket a Magyar Turizmus Zrt. bocsátott a Telenor rendelkezésére a Nemzeti Turisztikai Adatbázisból. Az applikáció elkészítésében egyébként a Magyar Kerékpárosklub is részt vett szakértőként.