2017. november 08.

Andy Vajna rádiója egyházi frekvencián

Elindult Szegeden is a Rádió 1, azonban a 24 információi szerint az induláshoz szükség volt a Médiatanács közreműködésére.

Furcsa körülmények között indult el Szegeden Andy Vajna rádiójának adása. A városban a 87,9 MHz-en szólalt meg a Rádió 1, ahol eddig a református, közszolgálati-közösségi jellegű Európa Rádió volt fogható. Ehhez képest meglehetősen éles váltás az „igazi mai slágerekkel”, Sebestyén Balázzsal és Cookyval operáló kereskedelmi adó - írja a 24.hu.

A cikk szerint az Európát működtető cég közösségi minősítéssel jutott a frekvenciához, így nem kellett frekvenciadíjat fizetni, cserébe csak kevés reklámot és sok közszolgálati tartalmat kellett sugározni.

A Médiatanács hozott egy határozatot, amivel hozzájárulnak a frekvencia kereskedelmi felhasználásához, majd ahhoz, hogy a Rádió 1 átvegye az Európa helyét. Mindezt alig két hét leforgása alatt.

A Rádió 1 az alábbi közleményt jutatta el a Médiapiachoz:

"2016-os újra indulásakor az volt a Rádió 1 célja, hogy hamarosan az ország összes megyeszékhelyén elérhetőek legyenek az igazi mai slágerek és a legnépszerűbb rádiós műsorvezetők is, így Szeged minden szempontból kiemelt fontosságú város. A Radio Plus Kft. és az Európa Rádió Kft. hálózatba kapcsolódási kérelmet nyújtott be az NMHH Médiatanácsához, amelyet a testület elfogadott, így mostantól a szegedieknek sem kell nélkülözniük kedvenceiket, ezentúl a Rádió 1 az FM 87,9-es frekvencián szól majd.

A vidéki hallgatók elégedettségéhez azonban fontos, hogy az országosan ismert sztárokon és az igazi mai slágereken túl helyi információkhoz is jussanak, ezt természetesen az összes többi, már hálózatba kapcsolódott városhoz hasonlóan a szegediek is megkapják majd. Helyi híreket, programajánlót és információkat hallhatnak reggelente fél óránként, nap közben, 10.00 órától pedig óránként, hogy mindenről értesüljenek, ami a városban és vonzáskörzetében történik. Szegeddel együtt jelenleg 26 városban szól a Rádió 1, mindenhol kiemelt figyelmet fordítva a helyi hallgatók igényeire."

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

9 órája

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.