Az Európa egyik legszebb városáról szóló ismereteket az angolul értő, Budapest iránt érdeklődők is elolvashatják - írja a Magyar Nemzet.

A 2016-ban létrehozott PestBuda internetes várostörténeti magazin már angolul is megjelenik - olvashatjuk a Magyar Nemzetben.

A laphoz eljuttatott közlemény szerint a Magyarországon élő és dolgozó külföldieknek, diplomatáknak, az itt tanuló egyetemistáknak, az évtizedekkel ezelőtt külföldre távozott családok magyarul már nem beszélő leszármazottainak szeretnének tartalmas ismereteket nyújtani

Budapest páratlanul gazdag épített örökségéről, évszázadokon át megőrzött kulturális értékeiről és fordulatokkal teli történelmi múltjáról.

Az angol változat a pestbuda.hu weboldalról, nyelvválasztással érhető el.

Az angol változat elindításával a szerkesztőség a Budapest iránt érdeklődők egyre gyarapodó közösségének tudásvágyát szeretné kielégíteni. A magyar főváros az elmúlt években magára vonta a világ figyelmét páratlanul gazdag kulturális és építészeti örökségével, gyönyörű műemlékeivel, élhető, vonzó és tetszetős közterületeivel – részletezi a közlemény.

Budapest látványosan felértékelődött a külföldiek szemében,

és ez jellemzi a Magyarországon élő külföldi cégek munkatársait, a diplomáciai testületek tagjait, az itt tanuló egyetemistákat is, így a pestbuda.hu angol változata részben az ő érdeklődésüket elégítheti ki.

Emellett szerte a nagyvilágban, minden földrészen számos olyan magyar gyökerekkel rendelkező ember él, akinek fontos a múlt öröksége, a hagyományok ápolása, az anyaország, de nem beszélik olyan jól a nyelvet, hogy magyarul is eligazodjanak a történelemben. A PestBuda várostörténeti és kulturális magazin angol változata kiváló lehetőség számukra is, hogy Magyarország és a magyar főváros múltjában kalandozzanak – áll a közleményben.

A neve ellenére a PestBuda

nem csak a fővárosban élőknek szól, szinte a világ összes országában vannak követői.

A budapesti olvasók aránya nem éri el a hatvan százalékot, a határon túli területeken az olvasók 10-15 százaléka nyitja meg a cikkeket, a legtöbb külföldi olvasójuk az Egyesült Államokban él.

Fotó: Statue of George Bush unveiled on Szabadság Square - pestbuda.hu

Internetes újság a magyar fővárosért

A PestBuda várostörténeti magazint a Látóhatár Kiadó alapította, illetve adja ki. A médiahatóság 2016-ban vette nyilvántartásba a nem nyereségérdekelt internetes újságot.

A teljes cikket itt olvashatják.