2010. szeptember 22.

Arany Rózsa, Coronation, miegymás

Ötnapi csinnadrattás sztárparádé után ma este véget ért az Arany Rózsa Fesztivál a svájci Luzern-ben.

Ötnapi csinnadrattás sztárparádé után ma este véget ért az Arany Rózsa Fesztivál a svájci Luzern-ben. A nemzetközi televíziós szakma színe-virága szórakozott együtt és társalkodott egymással. A zárónapon pedig osztottak egy kazal díjat is. Magyarországra egy sem került.

Az esemény fényét az is emelte, hogy az idén ötvenedszer rendezték meg a fesztivált. Ennek örömére kiosztottak két jubileumi díjat. Az egyiket a Coronation Street kapta, a második nyertese Simon Cowell. Mindkét esetben azzal indokolták az elismerést, hogy évtizedeken át rengeteget tettek a televíziós szórakoztatásért. A díjzuhatagban argentin, belga, brit, dán, dél-afrikai, német, norvég, spanyol és svájci produkciót egyaránt érdemesítettek az elismerésre. Volt a díj elmúlt fél évszázadát bemutató showműsor, a nézőtéren pedig olyan sztárok ültek, akik közül egyet-egyet biztosan mindenki ismer. Ott volt Gerhard Schröder német exkancellár, DJ Bobo, Carol Vorderman, Marie-Luise Marjan és Gaby Roslin is. Aztán a díjakat is ők adták át.

Az idei év legjobb tévéműsorának díját egy belga produkció vihette el. A méltatás szerint Benidorm Bastards „több egyszerű kíváncsi kamera műsornál”, de azt is bizonyítja, hogy a humor kortalan.

Aki leszurkolta a boros jegyárat, annak jutott a szórakozásból rogyásig: 40 országból 515 alkotást vetítettek le, de egy kis szerencsével a Legyen Ön is milliomos! brit változatának Vágó Istvánjával is játszhattak a résztvevők. Másnap (hétfőn) A Gyűrűk ura főcímzenéjéről elhíresült 21th Century Orchestra lépett fel, értelemszerűen ezzel a produkcióval.