2013. március 22.

Arculatot cserél és 16:9-re vált a gyerekcsatorna

Március 23-án megújul a Minimax: 3D-s lesz a logó, a csatorna népszerű figurái is térbe kerülnek, és áttérnek a 16:9 felbontású képarányra.

Március 23-án megújul a Minimax: 3D-s lesz a logó, a csatorna népszerű figurái is térbe kerülnek, és áttérnek a 16:9 felbontású képarányra. Az arculatfrissítést egy pályázat kíséri, melynek során a csatorna kis nézői megmutathatják, hogyan képzelik régi-új kedvenceik kalandos mindennapjait.

A holnaptól használatos 16:9-os képarány bevezetésével és az új arculattal a gyermekadó modernebbé kíván válni.

Az arculatfrissítés kommunikációjának részeként a Minimax pályázatot hirdet a gyerekek között, hogy rajzolják meg Mini, Max, Picicica és Macikutya általuk elképzelt egy kalandját néhány filmkocka erejéig, amit a legnépszerűbb közösségi portálon tehetnek közzé. A gyerekek pályázatait Geszti Péter és Béres Alexandra zsűrizi majd, az általuk kiválasztott legjobb ötletből pedig a mostani filmeket is készítő csapat kisfilmet fog készíteni a Minimaxra. Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Média Intézetének igazgatója szintén zsűrizni fogja a pályázatokat. Ő a régi és a megújult Minimax arculat készítésében is részt vett művészeti vezetőként, így örömmel üdvözölte a négy figura megújulását: „A 3D új élményt ad a gyerekek számára, amely valóságosabbá teszi ezeket a figurákat” – jelentette ki. Véleménye szerint a technológiaváltás fontossága mellett azonban nem szabad megfeledkezni a szellemi értékről sem, a jól elmesélt, humoros történetről, a közegről, amelyben elkészül az adott alkotás.

Ilyen lesz az új arculat
Ilyen lesz az új arculat

A népszerű figurák először egy kétéves alkotói folyamat során keltek életre 2006 januárjában, az arculatváltás vezetője Erkel András producer volt, a figurák tervezését és a kisfilmeket a Studio Baestarts dolgozta ki. A jelenlegi arculatfrissítést Erkel András vezetésével ismét a Studio Baestarts irányította, míg a 3D világba való átültetést az Oscar-jelölt Maestroért is felelős, 3D animációs stúdió, a KGB készítette.

A négy jó barát, Mini, Max, Picicica és Macikutya egy olyan tematikus gyerekcsatorna filozófiáját testesíti meg, mely erőszakmentes, értékeket közvetítő műsorokat sugároz a 2-12 éves korú gyermekek szórakoztatására.

A Minimax legfrissebb hírei, eseményei nyomon követhetők a csatorna hamarosan szintén megújuló honlapján, illetve 50 ezer rajongóval rendelkező Facebook oldalán és a Minimax magazinban.

A Minimax csatorna Magyarországon 2,5 millió háztartásban fogható. Márciusban új részekkel kerül a képernyőre a Thomas, a gőzmozdony, Bibi Blocksberg, és közkívánatra újra látható lesz a Horseland lovasklub,valamint a szülők és gyerekek körében egyaránt népszerű Gyerekdalok és mondókák.

Címkék: minimax arculat chello