2011. március 01.

Arculatot vált a Comedy Central

Április 1-jén mutatják be az új logót, amit a nemzetközi anyacsatorna már január óta használ.

Április 1-jén mutatják be az új logót, amit a nemzetközi anyacsatorna már január óta használ.
Az új logó

2011. április 1-jén jelentkezik új arculattal a Comedy Central. Az új logó az 1991 óta használt földgömböt váltja. Az új dizájnt a New York-i thelab készítette, s azt az amerikai anyacsatorna már január óta használja.

A humorcsatorna vicces magyarázata szerint "a logónk megváltozott, senki nem látja többé a felhőkarcolókat és a földgolyót. Az ok nagyon lírai, mi mindezek felett állunk". Valójában természetesen arról van szó, hogy a rajzfilmes logó tévében jól megállta a helyét, az egyéb platformokon viszont kevésbé, márpedig ezek jócskán felértékelődtek az elmúlt húsz évben.

"Mindent lecserélünk a logótól kezdve a legkisebb feliratokig. Folyamatosan dolgozunk, hogy április 1-én minden rendben legyen. Bár elsőre meglepőnek tűnhet az új logó, de sokkal jobban használható arculatról van szó. Örülünk a váltásnak és szimpatikus az az üzenet és mentalitás, ami az új külső mögött van" - nyilatkozta Kabai Dániel, a Comedy Central on air osztályának vezetője.

Az új logó egyébként erősen a copyright jelre hajaz, ám az amerikai kommentárokat visszaolvasva, sokan nem értették elsőre az ebben rejlő poént vagy játékosságot. Így a kritikák vegyesek voltak: volt, aki szerint a letisztultság mellett túl komoly lett a logó, mások viszont viccesnek tartják.

Comedy Central újratöltve
Címkék: comedy central