2011. augusztus 29.

Arculatváltás az RTL Klubnál

A magazin- és hírműsorok egyaránt új megjelenést kapnak, s mától változik a képarány is a csatornánál.

A magazin- és hírműsorok egyaránt új megjelenést kapnak, s mától változik a képarány is a csatornánál.

Új díszlettel, főcímmel és zenével jelentkeznek az RTL Klub magazin- és hírműsorai augusztus 29-én, amikor a csatorna 4:3-asról 16:9-es képarányra is vált. "Hosszú hónapok óta dolgozunk rajta, hogy új látványelemekkel, díszlettel jelentkezzenek a hír- és magazinműsoraink, de a váltás kapcsán határoztuk el, hogy áttérünk az új látványvilágra. Jelen pillanatban is zajlanak a munkálatok, miközben készül a napi műsor, ezért a Híradó is másik stúdióból jelentkezik. Remélhetőleg semmit nem vesznek észre a nézők a készülődésből" - mondta el Kotroczó Róbert hírigazgató.

A Híradó teljes arculatváltáson megy keresztül: változik a díszlet, a főcím, a zene és a stúdió színvilága is. "A zenéhez minimálisan nyúltunk hozzá, mert a nézői visszajelzések azt mutatják, hogy a nézők szeretik azt. Egy nagyzenekar játssza a főcímdalt, annyi változás azonban lesz benne, hogy hétfőtől egy kórus is felcsendül. Magyarországon egyedülálló abban az RTL Klub Híradója, hogy emberi hang hallatszódik a főcímdalában. A Híradó logójában azonban nem sokat változtattunk, mert büszkék vagyunk rá, hogy az RTL Klub hírműsorát, tartalmához hűen Híradónak hívják ” – tette hozzá Kotroczó Róbert.

A Fókusz esetében a főcím, a háttér és a zene változik. A műsor zenéjét két magyar DJ, Tommyboy és Agebeat szerezte. Ők egyébként amerikai filmsorozatokhoz is írnak zenét. A magazinműsorok közül a XXI. Század úgy frissül, hogy a nézők egy képzelt város közepén érezhetik magukat. A Fél Kettő egy nappali szobát idéz majd a képernyőn. De új arcot kap az időjárás-jelentés és az Üzenet is.

"A nézőknek elsőre mindig szokatlan egy új stúdió vagy egy új főcímdal, de a tapasztalatok azt mutatják, egy napi műsor esetében olyan gyorsan megszeretik és megszokják a nézők az új stílust, hogy egy héttel később már nem is emlékeznek az előzőre” - magyarázta a hírigazgató.

Címkék: rtl arculatváltás

Lajos Mari a Nosalty kérésére kamerák elé állt

2 napja

A kétrészes kisfilmben két, általa is nagyra értékelt receptet ajánl, így a répatorta muffin és a töltött-tojás-variációk elkészítése igazán nosztalgikus pillanatokat ígér mindenki számára.