2019. augusztus 16.

Augusztusban premierekkel készül a Da Vinci TV

A híres ókori gondolkodókat és a modern kor innovációit ismerhetjük meg a hétvégén debütáló két premier dokumentumfilmben.

Buddha. Szókratész. Konfuciusz. Három nagyszerű ember, több ezer kilométerre egymástól, ám alig száz éven belül mind radikálisan újították meg a gondolkodást. Ebben az időszakban korábban soha nem tapasztalt intellektuális fejlődés vette kezdetét, ami örökre megváltoztatta az emberiség magáról alkotott képét. Az ősi világ lángelméi sorozatban Bettany Hughes korábbi sorozataiból ismert népszerű történész Indiában, Görögországban és Kínában látogat meg őskori helyszíneket, és a buddhizmus, klasszikus filozófia és a konfucianizmus szakértőit állítja kamera elé.

Őrökéletű fogkoronák, amiket 3D nyomtatóval nyomtatnak. Építőanyag gombafonalakból. A világ minden információja néhány üveglemezen. Zoe Laughlin designer és anyagkutató a legújabb találmányok mögött álló mérnöki, tudományos és tervezői munkát tárja fel a Da Vinci TV új sorozatában. Laborjában lelkesen teszteli a friss innovációkat, hogy megtudja, mennyire jók valójában.

Két új sorozat, két rendkívül érdekes téma, ezúttal a felnőtt nézők számára augusztusban a Da Vinci TV-n.

Az ősi világ lángelméi - Buddha: 2019. augusztus 18. - Vasárnap 22:00

A cuccok titkos története – A modern kor anyagai: 2019. augusztus 21. – szerda 22:00

Az ősi világ lángelméi további epizódjai:

Konfuciusz: 2019. augusztus 25. - Vasárnap 22:00

Szókratész: 2019. szeptember 1. - Vasárnap 22:00