2010. október 20.

Ausztria kapitulál

Nyugati szomszédunknál is meg vannak számlálva a digitális földfelszíni mobiltévé napjai. A rendszer működtetése drága – a kereslet viszont csekély.

Nyugati szomszédunknál is meg vannak számlálva a digitális földfelszíni mobiltévé napjai. A rendszer működtetése drága – a kereslet viszont csekély.

A DVB-H-ban érdekelt cégek – a Telekom Austria, az Orange, a Hutchison 3G Austria és a Media Broadcast – már ez év végével leállítanák a rendszert. Kihátrálásuk oka, hogy alig 10-15 ezer felhasználója van az ország területének jelentős részén elérhető szolgáltatásnak.

Márpedig nem olcsó dolog a DVB-H rendszer fenntartása. Külön frekvenciát és műsorszóró rendszert igényel ugyanis, aminek működtetése komoly forrásokat von el a cégektől, ráadásul a vételhez is speciális telefonok kellenek. A rivális, a szélessávú UMTS-rendszer is széles körben elérhető, de a legtöbb korszerű mobilon elérhető. Ráadásul egyre több mobilba szerelnek digitális televíziós vevőegységet, amellyel előfizetési vagy adatforgalmi díj nélkül válogathat egyre több televíziós csatorna közül a felhasználó.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.