2010. június 07.

Autó 2: törölve

Újabb fordulóhoz ért az Autó 2 lapcím körüli vita; az egyik érdekelt közlése szerint törölték a nyilvántartásból a vitatott kiadványt.

Újabb fordulóhoz ért az Autó 2 lapcím körüli vita; az egyik érdekelt közlése szerint törölték a nyilvántartásból a vitatott kiadványt.

Egy elvesztett védjegy-bitorlási per következményeként az Autó News Kft.-nek meg kellett válnia a 17 éve bevezetett Autó2 (a2) nevétől és Az Autó néven folytatta a lap kiadását. Bár a védjegy oltalma már régen lejárt, és a védjegy amúgy sem a lap tulajdonlását jelenti, a megtévesztés elleni tiltakozásukat figyelmen kívül hagyva „idegen kiadó” jelentetett meg a lap nevével részben-teljesen megegyező nevű havi kiadványt.

„Ez meggyőződésünk szerint a fogyasztók megtévesztése. A már harmadik névválasztáson átment idegen kiadvány címlapján, a logó helyén azóta is a saját nevénél nagyobb alakban látható az a2 díszítés” - írják.

Megjegyzik: a vita jogi fórumot megjárt, és több mint egy évbe telt, mire jogerős döntést tudott hozni az Oktatási és Kulturális Minisztérium. Ez megsemmisíti a nyilvántartásba vételi határozatot, és egyidejűleg elrendeli az Új Autó 2 című időszaki lap törlését a nyilvántartásból.

Címkék: jog

″Az Index marad, ami volt″

16 órája

Évek óta a frontvonalban érezzük magunkat. Mint egy világháborúban. Hol a Vörös Hadsereg söpör át rajtunk, hol a Wehrmacht, mi meg csak kapkodjuk a fejünket - kezdik a szolgálati közleményüket.