2014. július 09.

Az AMC Networks átnevezi a Chellomediát

A Chellomediát az idén megvásárló AMC Networks bejelentette: a vállalatot “AMC Networks International”-re nevezi át.

A Chellomediát az idén megvásárló AMC Networks bejelentette: a vállalatot “AMC Networks International”-re nevezi át, egyúttal magába olvasztja az AMC/Sundance Channel Global-t.

“Ez a lépés természetes folytatása a megvásárolt üzleti egységek és csatornaportfóliók integrálásának, amelynek célja, hogy az AMC Networks globális médiavállalkozássá alakuljon” – mondta az AMC Networks ügyvezető igazgatója, Ed Carroll.

A rebranding a Chellomedia minden üzleti egységében névváltozásokat hoz magával.

A Chello Central Europe – amely Magyarországon, valamint a közép-kelet-európai régióban olyan csatornákat üzemeltet mint a Sport 1, Sport 2, Sport M, Minimax, Megamax, Spektrum, Spektrum Home, TV Paprika, Film Mánia, Film Café, MGM és C8 – a rebranding során az AMC Networks International – Central Europe nevet kapja. Ügyvezető igazgatója Mike Moriarty, vezérigazgatója Málnay B. Levente.

A Chellomedia további üzleti egységei a következő új nevekkel működnek tovább az AMC Networks International zászlaja alatt:

AMC Networks International – Asia-Pacific

Vezetője Bruce Tuchman

Csatornái közé tartozik a Sundance Channel, az MGM Channel, a WE tv és a JimJam;

Továbbá a korábbi bejelentésnek megfelelően Tuchman az AMC/Sundance Channel és az MGM Channel Global elnökeként szolgál majd.

AMC Networks International – Iberia

Vezetője Eduardo Zulueta

Csatornái közé tartozik a Canal Hollywood (Spanyolország és Portugália), az XTRM, a CTK, az MGM Channel, a Somos, a Buzz, az Odisea, az Odisseia, a Natura, a Historia (Spanyolország és Portugália), a Bio, a Crimen + Investigación, a Canal Cocina, a Canal Decasa, a Sol Música, a Canal Panda (Spanyolország és Portugália), a Biggs és a Mov;

AMC Networks International – Latin-America

Vezetője Eduardo Zulueta

Csatornái közé tartozik az MGM Channel, a MGM Channel HD, a Film & Arts, az Europa Europa, az elgourmet, a Casa Club TV, a Cosmopolitan TV, az Ella, a Canal (á), az AM Sports, a Reality TV;

AMC Networks International – Zone (EMEA)

Vezetője Dermot Shortt

Csatornái közé tartozik a CBS Reality, a CBS Drama, a CBS Action, a CBS Europa, a Horror Channel, a Horror Channel Italy, a JimJam, a JimJam Polsat, az Extreme Sports Channel, az MGM Channel és az Outdoor Channel;

AMC Networks International – DMC

Vezetője Mike Moriarty

Európai központú globális médiatechnológiai és terjesztő vállalat.