2011. február 07.

Az AOL-é a Huffington Post

Az internetes óriás 315 millió dollárt fizetett a Huffington Postért. Arianna Huffington, a site alapítója a fedélzeten marad.

Az internetes óriás 315 millió dollárt fizetett a Huffington Postért. Arianna Huffington, a site alapítója a fedélzeten marad.

Újabb akvizíciót jelentett be az AOL, ezúttal egy igazi nagy durranást: 315 millió dollárért felvásárolták a Huffington Postot, amely 2005-ben jött létre, s mostanra havi 25 millió egyedi látogatót, illetve jelentős véleményformáló erőt tudhat magáénak.

A HuffPo a hírgyártás, tartalomfejlesztés, közösségformálás kapcsán kialakított modellje miatt vonzó az AOL-nak, amely közlése szerint a globális, országos és helyi tartalmak digitális világra szabott összegyúrásán dolgozik.

Az akvizíció nyomán létrejövő új csoport 117 millió egyedi látogatót ér el havi szinten az Egyesült Államokban, s globális elérése megközelíti a 270 millió főt. Arianna Huffington, a site egyik alapítója nem hagyja el a céget, sőt, a The Huffington Post Media Group elnök-főszerkesztőjeként az AOL és a HuffPo tartalmak integrálását irányítja.

A tranzakció az első negyedév végén vagy a második negyedév elején zárulhat. A két cég igazgatótanácsai és a The Huffington Post részvényesei már jóváhagyták, ugyanakkor a hatóságok részéről még szükség van egy ámenre.

Címkék: aol huffington post

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

8 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.