A szombaton bejelentett megállapodás értelmében az Egyesült Államok egyik legnagyobb telefon- és internetszolgáltatója, illetve a DirecTV műholdas szolgáltatás birtokosa hozzájutna a Time Warner tartalomgyártási kapacitásaihoz.

A Time Warner a CNN, a TNT, az HBO, a Warner Bros. stúdió, valamint számtalan egyéb csatorna és weboldal birtokosaként a legkomolyabb tartalomgyártók között szerepel, míg az AT&T 1876 óta foglalkozik távközléssel – a két óriás egyesüléséből a csatorna és a tartalom egyedülálló kombinációja születhet meg.

Az ügyletet természetesen jóvá kell hagynia a versenyhatóságoknak is, ami a várakozások szerint akár egy évnél hosszabb időt is igénybe vehet. (A megállapodás egyik fő érintettje a nagy AT&T-rivális Verizon, amely maga is igen aktívan vásárolt a közelmúltban tartalmi vonalon, megszerezve többek között a Yahoo!-t, valamint a Huffington Post anyacégeként is jelentős AOL-t.) A deal a politikát sem hagyta hidegen: Donald Trump úgy nyilatkozott, hogy elnökké választása esetén megakadályozná azt, sőt, a korábban egyesült Comcast-NBC párost is szétrobbantaná.

A megállapodás szokatlanul gyorsan létrejött: piaci értesülések szerint a felek augusztusban beszéltek először, de a „közös világnézet” alapján igen hamar eljutottak a technikai kérdésekig – idézi fel Randall Stephenson, az AT&T vezérigazgatója. Az ügylet lezárultáig a Time Warner vezérigazgatója Jeff Bewkes marad, aki később is segíteni fogja az átmenetet.

A felvásárlás további konszolidációs folyamatokat gerjeszthet az iparágban - a 21st Century Fox és a Disney esetében is hallani ilyen tervekről. A hírre mindenesetre a potenciális célpontok árfolyama egyöntetűen emelkedésnek indult a tőzsdén.

Lezárult az AranyCORE zenebajnokság

3 órája

A Foreland lett a zenebajnokság legnépszerűbb zenekara. A zsűri első helyezettje a Fák Alatt Zenekar, a különdíjat pedig az Evilági Zenekar veheti majd át. A zsűri és a közönség összesen 65 dal közül választhatott.

Aranyeső a Viasat Worldnél

23 órája

A Viasat World vezető nemzetközi médiavállalat öt jelöléséből kettőt váltott aranyra a Promax BDA Europe Awards díjátadóján, ahol a szórakoztatóipar, marketing és design terén elért kiemelkedő teljesítményeket értékelték.