2011. szeptember 07.

Az Echo TV-t bírságolta a Médiatanács

Emellett a rádiós frekvenciapályázatokról és a termékelhelyezéssel kapcsolatos pontosításokról született döntés.

Emellett a rádiós frekvenciapályázatokról és a termékelhelyezéssel kapcsolatos pontosításokról született döntés.

A Médiatanács 12 vidéki rádiós frekvencia végleges pályázati felhívását fogadta el a múlt héten. Elsősorban a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámok arányát értékelik, de többletpontot jelent a magyar zenére szánt műsoridő is - közölték. A pályáztatás mellett 60 napos ideiglenes jogosultságokról is döntött a testület három lejáró frekvencia – Szeged 95,4 MHz, Kiskunfélegyháza 91,1 MHz, Szentes 106,1 MHz - esetében.

A Médiatanács pontosította a termékmegjelenítés szabályainak alkalmazásáról szóló ajánlását is. Ennek célja, hogy segítsék a két lehetséges közzétételi mód (fizetés fejében és hasonló ellenszolgáltatás fejében történő) elhatárolását és értelmezését.

A Médiatanács ezeken túl 500 ezer forintos bírságot szabott ki az Echo TV Világ-panoráma című műsorának 2011. február 11-i adása miatt. A testület szerint a médiaszolgáltató megsértette az emberi méltóság tiszteletben tartására és a gyűlöletkeltés tilalmára vonatkozó törvényi rendelkezéseket.

Kiemelkedő évet zárt a Mindmegette

15 órája

Magyarország legrégebbi, közel 20 éves receptoldala, 50 000 kipróbált recepttel rendelkező virtuális szakácskönyv és közösségi portál egyben, mely immár számos print márkakiterjesztéssel is rendelkezik.