2017. március 23.

Az Economisté az év digitális csapata

A médiás vezetőket tömörítő min 14. Best of the Web Awards gáláján március 21-én adták át az elismeréseket a digitális világban legjobban teljesítő szerkesztőségeknek.

A The Economist gárdája elképesztő 2016-os eredményeiért kapta az Év Digitális Csapata díjat: hárommillió új olvasót szereztek és retargetálás segítségével hűséges olvasókká is tudják tenni őket.

A Bloomberg Mediáé lett Az Év hirdetési Csapata, miután 2016-ban megvalósították a teljesen platformok közötti működést.

Az IAB elnök-vezérigazgatója, Randall Rothenberg Az Újságírás Védelmében Díjat (Defense of Journalism Award) kapta meg. „Hiszek abban, hogy ez az újságírás aranykora lehet, de az újságíróknak meg kell ismerniük az iparáguk gazdasági és működési alapjait.”

Az Év Közösségi Média Géniusza Ashley Mayo, a Golf Digest senior szerkesztője, aki hozzájárult ahhoz, hogy a lap követői bázisa 75 százalékkal növekedjen, a közösségi médiából terelt forgalom pedig elérje a teljes olvasottság 50 százalékát.

A Digitális Hírességek Csarnokába hat új tagot választottak be:

  • Matt Bean, a Men’s Health alelnöke és főszerkesztője
  • Brian Kroski, az American Media, Inc. digitális vezetője
  • Kate Lewis, a Hearst Magazines Digital Media senior alelnöke és szerkesztőségvezetője
  • Lee Sosin, a Hearst Magazines Digital Media senior alelnöke
  • Lisa Valentino, a Condé Nast Entertainment kutatási igazgatója
  • Andy Wilson, a Meredith Corporation fogyasztói bevételekért felelős senior alelnöke

Valentino az elismerés kapcsán felhívta az összegyűltek figyelmét: „A kultúránkban, a társadalomban és az iparágban olyan mértékű változások zajlanak, hogy a felelősségünk óriási.”

(Forrás: min)