2011. február 01.

Az Elle megy és marad

A francia kiadást állítólag megtartja a Lagardere, de a nemzetközi portfolió megy a Hearst kiadóhoz.

A francia kiadást állítólag megtartja a Lagardere, de a nemzetközi portfolió megy a Hearst kiadóhoz.

Az Elle magazint is tulajdonló Lagardere bejelentette, hogy nemzetközi magazincsaládját eladja az amerikai Hearst csoportnak. Ezzel a nem igazán jövedelmező lapportfoliótól szabadulna meg 651 millió eurónyi készpénzért, hogy a jövedelemezőbb üzletre koncentráljon.

Az Elle emblematikus francia kiadása azonban a hírek szerint megmarad a francia vállalatnál, ahogyan a Paris Match is - olvasható a lapjelentésekben. A Lagardere azt is közölte, hogy profilját hangsúlyosabban a sportmarketing felé fordítja. A lapok átadása őszre fejeződhet be, s még versenyhatósági jóváhagyástól függ.

A Hearst tulajdonolja egyebek között a Cosmopolitan magazint, és amennyiben lezárul francia felvásárlási ügylete, több mint 100 lapot mondhat majd magáénak 15 országban. Az Elle összes nem francia, így többek között orosz és kínai kiadásai is hozzá kerülnek. Ezzel a példányszámot tekintve a második legnagyobb amerikai kiadóvállalattá válik.

A Lagardere az eladások dacára megőrzi vezető lapkiadói pozícióját hazájában. Mindeközben hirdetési bevételeinek jelentős csökkenését szenvedte el és a cégcsoport összességében negatív üzemi eredményt produkált 2009-ben. Nemzetközi hirdetési bevételei akkor 35 százalékkal estek, a franciaországiak "csupán" 11 százalékkal. A cégcsoport adósságai 2,2 milliárd euró körül vannak.

Címkék: elle lagardere hearst

Cseppben az élet

1 napja

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.