2011. február 14.

Az Erő a Volkswagennel van

A Super Bowl felhozatalból az autógyár mini Darth Vaderes szpotja érte el a legnagyobb értékű ingyen médiát a vírus effekt nyomán.

A Super Bowl felhozatalból az autógyár mini Darth Vaderes szpotja érte el a legnagyobb értékű ingyen médiát a vírus effekt nyomán.

A top10 reklám együttesen 1 millió dollár értékű szerzett médiát produkált - derül ki a Kantar Video Super Bowl tanulmányából. Az élen a Volkswagen Darth Vader szpotja végzett, amely összesen 20 millió megtekintést ért el a neten, s ezzel a vírus hatékonysága szempontjából az első helyre került. A vicces reklám 538 ezer dollárnyi médiajelenlétet szerzett ilyen módon.

Az idei amerikaifoci-döntő kapcsán az autós reklámokról beszéltek a legtöbbet a közösségi médiában, a legmagasabb videónkénti megtekintés átlagot viszont a mozielőzetesek hozták. Érdekes az az adat is, hogy a második negyed alatt futó reklámokat nézték meg a legtöbben a neten, míg a félideji nagyszünet szpotjai érdekelték az embereket a legkevésbé.

Az már nem olyan meglepő, hogy a vicces reklámok vírus hatékoynsága több mint kétszer akkora volt, mint a többi szpoté. A humoron túl más elemek is szerepet játszottak a sikerben, pöéldául az, hogy az adott hirdető mennyire épített tudatos stratégiát a Super Bowl köré. A Volkswagen reklámja például nemcsak a humor, hanem a döntőt megelőző felvezetés miatt is jutott ilyen magasra.

 

A teljes tanulmány elérhető ezen a linken.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

55 perce

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

7 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.