2017. február 09.

Az Eurosport olimpia-stratégiája

Egy év van hátra a 2018-as pjongcsangi téli olimpiág, a Discovery és az Eurosport pedig most felfedi a készülődés részleteit. „Formabontó, új nézőpontot teremtünk” – ígérik.

A Discovery Communications és az Eurosport felfedte a 2018-as pjongcsangi olimpiára és az azt megelőző időszakra tervezett közvetítési stratégiáját. Az Olimpiai játékok tökéletes nézői élményének megteremtése érdekében minden esemény képernyőre kerül majd, minden szemszögből, aminek köszönhetően a játékok minden eddiginél szélesebb nézőközönséghez juthatnak majd el.

A téli olimpia alatt az Eurosport több mint 100 eseményről tudósít majd élőben vagy on demand, a közvetítések bármikor, bármely eszközről elérhetőek lesznek a nézők számára több mint 50 országban. Ezzel a kezdeményezéssel a Pjongcsangban megrendezendő téli olimpia lesz az első igazán digitálisan is közvetített ötkarikás verseny az európai nézők számára. A Discovery digitális platformjain - köztük az Eurosport.com oldalon és a csatorna közösségimédia-felületein - is folyamatosan tájékozódhatnak majd a rajongók az aktualitásokról.

JB Perrette, a Discovery Networks nemzetközi vezérigazgatója szerint „a Discovery feladata újraértelmezni az olimpiai játékokon a nézői élmény fogalmát. Szeretnénk még inkább elkötelezetté tenni az európai rajongókat, sőt felül is múlni a várakozásaikat. Szeretnénk megjeleníteni az olimpiai játékok által közvetített értékeket, amelyeket a Discovery is magáénak érez, ezért is izgatottan várjuk, hogy elmesélhessük azokat a történeteket, amelyek a versenyeken részt vevők ambícióiról, áldozatkészségéről és az eredményeikről szólnak.

A Discovery és az Eurosport a médiapiac innovátoraként újfajta nézői élményt kíván biztosítani az ötkarikás játékot követőknek, olyat, mintha egy nem létező páholyból követnék az eseményeket. Minden egyes pillanatot közvetítünk, minden egyes szemszögből, ezzel is közelebb hozzuk a nézőket az eseményhez.

Amióta a pjongcsangi játékokig tartó visszaszámlálás kezdetét vette, azon vagyunk, hogy a lehető legerősebben indítsuk az olimpiai közvetítések sorát a saját tapasztalatainkra alapozva, a legjobb szakértőkkel és partnerekkel karöltve, akik osztják a nézeteinket.”

Peter Hutton, az Eurosport vezérigazgatója elmondta: „Teljesen egyedülálló élményt kínálunk a rajongóknak, nálunk az olimpia minden számukra fontos mozzanatát követhetik: a helyi hősök menetelését, a kedvenc sportágaikat, a versenyek minden sorsdöntő pillanatát. Örülünk, hogy végre többet is elárulhatunk a stratégiánkról, amely életre fogja kelteni ezeket a terveket és lehetővé teszi, hogy a 2018-as pjongcsangi játék legyen az első valóban digitális olimpiai játék Európában.”

A rajongók részéről elvárás hogy az olimpiai játékok minden pillanatát közvetítsük, ami összhangban van az Eurosport elkötelezettségével az élő sportközvetítések iránt. Célunk hogy minden eddiginél több exkluzív hozzáférést biztosítunk a helyszínen zajló eseményekhez. A stratégiánknak a következőkre épül: élő jelenlét, innovatív megközelítésmód, emberközeli történetmesélés és a helyi légkör közvetítése.”

Mindenhol jelen lenni - egy év az olimpiai történetek elmesélésére

Az elkövetkezendő egy év az olimpiai játékok köré fog épülni az Eurosporton:

  • Élő: Páratlan közvetítés együttműködve a legnagyobbakkal; az olimpiai játékokhoz kapcsolódó minden lényeges pillanatában ott leszünk egész évben.
  • Innovatív: A legmodernebb technológiákkal dolgozva, például a VR vagy kiterjesztett valóság eszközeivel vonjuk be a fiatalabb nézőközönséget.
  • Emberközeli: Újfajta történetmesélés a legnagyobb tehetségek és szakértők bevonásával, hogy még közelebb vigyük a rajongókat a helyi hősökhöz és az őket körülvevő emberekhez.
  • Atmoszféra: A pjongcsangi játékok helyszíne sok rajongónak az újdonság erejével hat, ezért különleges kiegészítő tartalmakkal mutatjuk be a dél-koreai kultúrát.

A stratégia a bemutatására a FIS Alpesi Sí Világbajnokság megnyitója alkalmából kerül sor. A világbajnokság fontos mérföldköve az Eurosport egy éves történetmesélésének, amely bemutatja a versenyzők útját a 2018-as pjongcsangi játékokig.

A közelgő téli olimpiai játékok lesz az első verseny melyen az Eurosport bemutatkozik, mint az olimpiai játékok új otthona Európában. Ahogy azt az Olimpiai Bizottság már 2015 júniusában bejelentette, a Discovery Communications exkluzív jogokkal rendelkezik 50 Európai országban a közvetítés tekintetében 2018-tól egészen a 2024-es olimpiai játékokig.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

11 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.