2016. október 17.

Az Eurosporton marad Le Mans

A Eurosport meghosszabbítja a Le Mans 24 órás verseny és a FIA World Endurance Championship (WEC) autóverseny sorozat átfogó közvetítési jogait a következő négy évre.

A cég azt közölte: az új hosszú távú megállapodás magában foglalja a a Le Mans-i 24 órás versenyt, valamint a FIA World Endurance teljes versenysorozatot, és továbbra is biztosítja az Eurosport exkluzivitását Europában az élőközvetítésekre, kibőbítve a jogokat az Ázsia-Csendes-óceáni térség piacaira is.

Emellett a verseny élő közvetítése számos háttéranyaggal egészül ki, melyek az Eurosport összes platformján, köztük az Eurosport Playeren is elérhetőek lesznek

A Eurosport, amely az európai sportrajongók első számú választása, megállapodott a Le Mans-i 24 órás verseny kizárólagos európai közvetítési jogának meghosszabbításáról. (Az exkluzivitás nem vonatkozik az ingyenesen fogható általános szórakoztató csatornákra.) A csatorna sugározza majd a versenyt az Ázsia-Csendes-óceáni térségben is, valamint további versenyeket a FIA World Endurance Championship (WEC) eseménysorozatból mindkét régióban, nem-kizárólagos joggal. Az élő közvetítéseket a színfalak mögötti felvételek és a pálya melletti interjúk egészítenek ki, amelyek az Eurosport több platformánján is elérhetőek lesznek, köztük az Eurosport Playeren, melyen egyéb izgalmas tartalmak, így például valósidejű fedélzeti kamerás felvételeket is láthatóak lesznek – írják.

A Le Mans-i 24 órás verseny mellett a FIA WEC további nyolc versenye lesz elérhető az Eurosport több platformján, beleértve az Eurosport különböző csatornáit és az Eurosport Player-t is.