2016. február 15.

Az HBO Europe átalakítja csatornastruktúráját

Március 21-én az HBO a közép- és kelet-európai előfizetői részére átalakítja a lineáris csatornaszerkezetét.

Az HBO műsorválasztéka három csatornára lesz bontva: az HBO-ra, az HBO2-re és az HBO3-ra (az HBO Comedyt az új csatorna, az HBO3 váltja fel). A három tematikus csatorna felöleli az HBO teljes tartalmi kínálatát, melyben helyet kapnak az amerikai és helyi, saját gyártású alkotások, sorozatok, dokumentumfilmek, valamint mozisikerek.

Az új csatornastruktúra így a következő lesz:

Az HBO kínálatában díjnyertes, saját gyártású alkotások premierjei szerepelnek majd, melyek között amerikai fikciós sorozatok és dokumentumfilmek ugyanúgy helyet kapnak, mint a régióban gyártott műsorok. Mindezt gazdagítják a legutóbbi hollywoodi kasszasikerek bemutatói. Mivel a csatorna a nap 24 órájában elérhető lesz, így az összes fontosabb eredeti HBO drámasorozatot az amerikai premierrel egyidőben sugározza majd.

Az HBO2 családközpontú műsorokkal jelentkezik a nap 24 órájában: napközben vígjátékokkal, családi- és gyermekfilmekkel, az esti és éjszakai órákban pedig drámákkal, vígjátékokkal, thrillerekkel, akció- és horrorfilmekkel. Az HBO2 mostantól elérhető lesz Romániában, Bulgáriában és az adriai övezetben úgyszintén, így először a cég történetében e fenti országok előfizetői is már három HBO csatorna között válogathatnak majd.

Az HBO3 (korábban HBO Comedy) új névvel és tartalommal jelentkezik: az újrapozícionált csatorna mostantól az HBO exkluzív, saját gyártású tartalmairól szól. Az HBO3 az HBO legjobb saját gyártású és nemzetközi díjnyertes produkcióit hozza el a nézők otthonába. Az HBO3-mon a csatorna a már kultikussá vált HBO-sorozatok teljes évadjait is sugározza majd, az HBO Europe eredeti, saját helyi produkcióival egyetemben.