2011. április 21.

Az IPM tulajdonosához került a Figyelő

A Word Communications 2011 májusától veszi át a hetilap kiadását.

A Word Communications 2011 májusától veszi át a hetilap kiadását.

2011. május 1-jétől a Word Communications adja ki a Figyelőt, melynek a Sanoma Media Budapest meghívásos pályázaton keresett vevőt. Az üzleti hetilap reklámhelyeit ugyanakkor 2012 végéig a Sanoma értékesíti.

A médiacég 2010 októberében jelentette be, hogy értékesíti a Figyelő hetilap, az Üzlet és Siker, a TOP 200, a Figyelő Trend sorozat, valamint a Figyelő Konferenciák jogait, az FN.hu portált azonban megtartotta.

A Sanoma közlése szerint a pályázatok elbírálásánál szempont volt a hetilap és a kapcsolódó tevékenységek folyamatos működtetése, a szerkesztőség függetlenségének biztosítása, illetve a lap arculatának megtartása.

Vajdics Enikő, a Word Communications ügyvezető igazgatója elmondta: céljuk egy független, megbízható gazdasági hetilap kiadása és fejlesztése. Ebben támaszkodni kívánnak a médiamárka több évtizedes hagyományaira és szerkesztőségi gárdájára.

A magyar tulajdonú Word Communications 2002-ben alakult. Az IPM mellett a Családi Lap és a Digitális Fotó című magazin is a médiacéghez tartozik.

Címkék: sanoma