2012. december 04.

Az NMHH 35 milliárd forintból, az MTVA 78 milliárdból gazdálkodik jövőre

Az Országgyűlés hétfőn 241 igen szavazattal, 97 nem ellenében fogadta el a Számvevőszéki és költségvetési bizottság erről szóló javaslatát.

Az Országgyűlés hétfőn 241 igen szavazattal, 97 nem ellenében fogadta el a Számvevőszéki és költségvetési bizottság erről szóló javaslatát.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 35 milliárd forintból, míg a Médiatanács 126 millió forintból és 4,5 milliárd forintos költségvetésen kívüli keretből gazdálkodhat. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) büdzséje jövőre 78,3 milliárd forint lesz - írja az MTI annak nyomán, hogy az Országgyűlés hétfőn 241 igen szavazattal, 97 nem ellenében elfogadta a Számvevőszéki és költségvetési bizottság erről szóló javaslatát.

Az MTVA bevételeiből 68,1 milliárd forint közszolgálati hozzájárulásból származik, 3,2 milliárd forint pedig médiaszolgáltatási díjakból. A vagyonkezelő alap büdzséje több mint 6 milliárd forintos kereskedelmi bevétellel számol. A szervezet ebből több mint 60 milliárd forintot költ médiaszolgáltatás-támogatási és vagyonkezelési tevékenységének kiadásaira, míg 2,4 milliárd forintot juttat a Közszolgálati Közalapítvány által felügyelt zrt.-knek úgy, hogy a Magyar Televízió, a Duna TV és a Magyar Rádió egyenként 570 millió forinthoz jut, míg a Magyar Távirati Iroda 700 millió forinthoz. Az MTVA 3,2 milliárd forintot fordít támogatásokra, a büdzséjéből pedig 2,5 milliárd forintot tesz ki a Médiatanács és hivatala, valamint a Közszolgálati Közalapítvány költségvetése, utóbbi 225 millió forinthoz jut. A vagyonkezelő alap költségvetésében 7,1 milliárd forintos tételt tesz ki a kamatfizetési kötelezettsége és más pénzügyi kiadásai, míg a Közszolgálati Kulturális Non-profit Kft.-nek több mint 900 millió forintot juttat, az MTVA Digitalizációs Műhelyének csaknem 300 millió forintot, a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítványnak pedig 55 millió forintot.

Az NMHH 35 milliárd forintos büdzséjéből 6,3 milliárd forintot a személyi juttatások tesznek ki, míg a Médiatanács a 126 millió forintos költségvetéséből 63 millió forintot fordít erre. Az MTVA 2012-ben 77,4 milliárd forintból gazdálkodik, míg az NMHH 34,4 milliárd forintból. A Médiatanács 125 millió forintos költségvetési keretből és 4,7 milliárd forintos, költségvetésen kívüli keretből gazdálkodik.

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

13 órája

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.