2013. szeptember 06.

Az NMHH meghosszabbította a frekvenciahasználati jogosultságokat

A lépéstől 100 milliárdos bevételt vár az állam - hangzott el a pénteki sajtótájékoztatón.

A lépéstől 100 milliárdos bevételt vár az állam - hangzott el a pénteki sajtótájékoztatón.

Meghosszabbították a mobilszolgáltatók 900 és 1800 megahertzes frekvenciák használatára szóló jogosultságát, amely így egységesen 2022. április 7-éig, illetve 8-áig szól, a további frekvenciákra még az idén kiírják a tendert - jelentette be Mátrai Gábor, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hírközlésért felelős elnökhelyettese.

Az MTI beszámolója szerint az elnökhelyettes kifejtette, hogy az NMHH és a három mobilszolgáltató által aláírt stratégiai megállapodás több mint 100 milliárd forint bevételt jelent az államháztartásnak. Hozzátette: a megállapodások rendezik a korábbi jogvitákat is.

Az NMHH még az idén új tendert ír ki az állam tulajdonát képező összes többi - a meghosszabbítással nem érintett - frekvencia hasznosítására. Ebbe beleértendők az előző, még 2011-ben kiírt frekvencisáv szabad blokkjai és a digitális átállással felszabaduló 800 megahertzes frekvencia is.

Legendás rockerek A Dal színpadán

10 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

11 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.