2014. június 13.

Az RTL-csoport is levelet írt Áder Jánosnak reklámadó ügyben

A Guillaume de Posch, az RTL-csoport társ-vezérigazgatója és Andreas Rudas, az M-RTL igazgatósági elnöke által jegyzett levél lényege: ne írja alá.

A Guillaume de Posch, az RTL-csoport társ-vezérigazgatója és Andreas Rudas, az M-RTL igazgatósági elnöke által jegyzett levél lényege: a köztársasági elnök ne írja alá a hamarosan elé kerülő törvényt.

A levelet jegyző két RTL-es vezető szerint sajnálatos, hogy a kommunikációs szakma egybehangzó ellenzése mellett is megszavazták a médiacégeket érintő adót, ráadásul nem volt előzetes egyeztetés, így csak a közös tiltakozással fejezhette ki az iparág a véleményét.

A vezetők szerint mind a sajtószabadságot, mind a versenysemlegességet sérti a törvény, amelyet az országgyűlés szerdán sürgősségi eljárás keretében fogadott el. Emlékeztetnek: az RTL a reklámpiacon 15 százalékos részesedéssel bír, miközben az adó közel felét neki kellene állnia.

Kiemelik: az RTL 17 éve van jelen Magyarországon, mostanra a legnagyobb médiacég, a szektor legnagyobb külföldi befektetője. Hozzáteszik: minimális az adó költségvetési hatása, amelyből a költségvetés kevesebb bevételre számíthat, mint amennyivel a médiacég már most hozzájárul a közteherviseléshez.

A levél teljes szövege elérhető alább kapcsolt dokumentumként. (Korábban a szakmai szervezetek szintén Áder Jánoshoz fordultak, kérve, hogy jelen formájában ne írja alá a jogszabályt.)

Minden, amit a reklámadóról írtunk, itt olvasható: http://www.mediapiac.com/cimke/reklamado

Kapcsolódó dokumentumok